Antena 3 CNN Timp liber Fun My Keepon - roboţelul banal, dar care se dezlănţuie când „aude“ muzică

My Keepon - roboţelul banal, dar care se dezlănţuie când „aude“ muzică

My Keepon - roboţelul banal, dar care se dezlănţuie când „aude“ muzică
19 Noi 2011   •   00:02

Un robot care arată ca două mingi de tenis puse una peste alta va fi cadoul de Crăciun cel mai căutat în Marea Britanie. Milioane de oameni l-au văzut pe internet, iar firma care îl comericalizează nu mai face fata comenzilor. Secretul ciudatei jucării stă în mişcare.

La prima vedere, roboţelul My Keepon nu pare nici frumos, nici sofisticat, nici amuzant. Totul se schimbă când în apropierea lui se aude muzică. Toate articulaţiile încep să se mişte de mama focului.

My Keepon se descurcă pe orice stil muzical, de la disco la electro, rock şi balade. Iar fiecare dans este unic şi original. Robotul are senzori pe cap şi pe tot restul corpului, poate imita mişcările celor din jur şi reacţionează şi atunci când este apăsat sau gâdilat.

Roboţelul a dat lovitura pe piaţa divertismentului, deşi prototipul său a fost creat în scop terapeutic, pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de autism.

În Marea Britanie, costă în jur de 45 de euro. Ţinând cont de succesul de care se bucură pe You Tube, comercianţii anticipează milioane de comenzi înainte de Crăciun.

 


×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close