Antena 3 CNN Timp liber Muzică Violonistul român Florin Niculescu, decorat de Ambasada Franţei la Bucureşti

Violonistul român Florin Niculescu, decorat de Ambasada Franţei la Bucureşti

Violonistul român Florin Niculescu, decorat de Ambasada Franţei la Bucureşti
17 Mai 2015   •   19:01

Violonistul român Florin Niculescu a primit din partea Ambasadei Franţei la Bucureşti titlul de cavaler în arte şi litere. Violonistul a susţinut şi un concert extraordinar pentru publicul din Bucureşti. La sfârşit, Excelenţa sa François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România, a cântat alături de Florin Niculescu.

Violonistul Florin Niculescu s-a născut în România, într-o familie de muzicieni de etnie romă. De peste 20 de ani, Niculescu trăieşte în Franţa. A cântat jazz pe marile scene ale lumii, alături de cei mai importanţi muzicieni.

Ambasada Franţei la Bucureşti a decis să-i acorde titlul de cavaler în arte şi litere, distincţie care a mai fost decernată pînă acum unui singur român, violonistul Ion Voicu.

Câteva zeci de spectatori au fost prezenţi la concertul organizat la Palatul Tinerimea Română. La sfârşit, Florin Niculescu şi ambasadorul francez le-au făcut o surpriză muzicală spectatorilor. Niculescu a cîntat la vioară, secondat de Francois Saint-Paul la pian.

Florin Niculescu a început să studieze muzica de la vârsta de 4 ani. Când a împlinit 13 ani fusese deja remarcat de celebrul Stéphane Grappelli.

×
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close