Antena 3 CNN Timp liber Turism Tradiții turcești, care te inspiră

Tradiții turcești, care te inspiră

Tradiții turcești, care te inspiră
22 Dec 2015   •   13:10
Deja știi că Turcia este un paradis all-inclusive, care se laudă cu stațiuni moderne pline de viață și plaje ireale. Dincolo de luxul cu care ne-a obișnuit frumoasa destinație, vei descoperi o lume plină de tradiții incredibile, care te vor inspira cu siguranță.

Dacă drumul te duce la vară în Turcia, nu rata o incursiune în lumea obiceiurilor și a tradițiilor. La prima vedere toate stațiunile turcești vuiesc de exuberanță, resorturile moderne care înconjoară coastele dantelate ale litoralului, par desprinse din povești, însă magia luxului se risipește încet, odată ce ai pășit pe străzile antice ale orașului Kusadasi, sau în bazarul plin de mirodenii.

Stațiunea plajelor idilice este una dintre cele mai intersante din Turcia, mai ales că ascunde o istorie fulminantă și datini incredibile. Dacă ți-ar plăcea să colectezi un ... sac de amintiri memorabile, pregătește-te temeinic înainte să ajungi aici pentru că orșelul este recunoscut pentru satele mici de la malul mării, în care localnicii încă trăiesc după vechile reguli.

Dansul și muzica
joacă un rol foarte important în viața localnicilor. În majoritatea localurilor de noapre din Kusadasi vei putea vedea concursuri și spectacole de dans din buric și dansatoare cu voal pe față. Nici bărbații nu se lasă mai prejos ținând ritmul prin bătăi de picior, dans cu inspirație egipteană și libaneză. Dacă ar fi să înveți ceva de la turcii care locuiesc în Kusadasi este că ei se distrează ca nimeni alții, până în zorii zilei.

La capitolul delicii culinare, localnicii din Kusadasi au învățat să prețuiască odată cu timpul, arta locală. Nimic nu este mai important decât să menții tradițiile din generație în generație, făcându-le cunoscute în toată lumea, iar turcii și-au dat seama că asta este cheia succesului. Încearcă neapărat cafeaua la nisip alături de menemen, micul dejun specific turcesc, care îți va face poftă să pornești în explorarea așezărilor pline de farmec.

 

 de Mădălina Isar

Sejur Kusadasi


Hotel Flora Suites 3*– de la 180 Euro + 329 Lei, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu autocar, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.



×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close