Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: STS, explicații halucinante. De ce nu a fost găsit bărbatul dispărut la Tulcea

100 de minute: STS, explicații halucinante. De ce nu a fost găsit bărbatul dispărut la Tulcea

100 de minute:  STS, explicații halucinante. De ce nu a fost găsit bărbatul dispărut la Tulcea
Sursa foto: Foto:Agerpres
12 Ian 2016   •   17:13

STS încearcă să iasă basma curată şi în cazul bărbatului dispărut în mlaştină la Tulcea şi care a fost la un pas de moarte. Bărbatul de 61 de ani, angajat la APIA Brăila, a fost găsit în cele din urmă în viaţă dar în comă diabetică. 15 ore a zăcut în frig.

Deşi căutările au început în jurul orei 17, seara târziu un poliţist spunea că nu au primit răspuns de la STS deşi le solicitaseră ajutorul. STS a trimis un drept la replică către Antena 3 în care îi contrazice pe poliţişti. Mai mult, STS scrie negru pe alb că nu poate localiza un telefon decât în timpul unui apel la 112.

„Antena 3" induce în eroare opinia publică şi încercă să facă vinovat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale , pentru durata mare a căutărilor, prin acreditarea unei idei false potrivit căreia STS poate localiza un telefon doar prin simpla apelare a acestuia din sistemul 112. Localizarea unui terminal mobil se poate face numai dacă, din acesta, este apelat numărul unic de urgenţă şi doar pe durata apelului, potrivit legii. Apelarea unui terminal mobil din sistemul 112 pentru localizarea zonei în care află acesta este, tehnic, imposibilă. Informaţia difuzată de "Antena 3", potrivit căreia STS nu a răspuns la solicitarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea pentru localizarea terminalului mobil este neadevărată, întrucât Oficiul Judeţean de Telecomunicaţii Speciale a comunicat imediat că nu are posibilitatea de a stabili zona în care se află cel căutat, pentru că nu există un apel făcut de către acesta la 112. Aşa cum este precizat şi în decizia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii , procedura de localizare a unui terminal mobil, se face numai pe baza informaţiilor furnizate de către operatorul de telefonie mobilă în momentul conectării apelului în sistemul 112. Pe de altă parte, dispariţia persoanei a fost anunţată de către un bărbat, ieri după amiază, la numărul unic de urgenţă. Apelul a fost prelucrat conform procedurilor şi a fost direcţionat imediat către ISU, Ambulanţă şi Poliţia judeţului Tulcea, se arată în comunicatul STS.

Mihai Untaru, fost şef Dispecerat 112, a dat mai multe explicații despre acest caz, într-o intervenție telefonică la 100 de minute, de la Antena 3.

”Vă amintesc că triangularea se poate face fie prin sistemul operatorilor mobili, fie prin sistemul GPS. E firesc că se vrea ca apelul să fie venit de pe mobil, ca să se justifice acea colaborare impusă prin lege între STS  și sistemul unic de urgență 112. Colaborare impusa pe bani”, a spus Mihai Untaru, la Antena 3


×
Subiecte în articol: barbat disparut STS
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close