Antena 3 CNN Actualitate Tragedie în Bulgaria. Doi români au murit într-un grav accident rutier. Comunicatul MAE

Tragedie în Bulgaria. Doi români au murit într-un grav accident rutier. Comunicatul MAE

Tragedie în Bulgaria. Doi români au murit într-un grav accident rutier. Comunicatul MAE
04 Aug 2016   •   14:26

Doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier, petrecut în Bulgaria, în apropiere de graniţa cu ţara noastră. Potrivit primelor informaţii, maşina celor doi români, un bărbat şi o femeie de 34 şi respectiv 36 de ani, a intrat în depăşire şi s-a lovit frontal de un camion care venea din sens opus.

Amândoi au murit pe loc, scrie presa bulgară.

Totodată, un copil în vârstă de patru ani, aflat şi el în maşină, a ajuns la spital. O a treia maşină a fost de asemenea implicată în accident.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada României la Sofia a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale competente pentru informaţii suplimentare privind circumstanţele producerii accidentului, confirmarea identităţii cetăţenilor români decedaţi şi starea de sănătate a copilului.

"Consulul din cadrul Ambasadei României la Sofia s-a deplasat la locul producerii accidentului, în vederea acordării de asistenţă consulară. Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact atât cu familia cetăţenilor români decedaţi, oferind asistenţă consulară specifică în astfel de cazuri, cât şi cu unitatea medicală în care a fost internat minorul, în vederea obţinerii de informaţii suplimentare cu privire la starea de sănătate a acestuia", precizează MAE.

Instituţia menţionează că, prin reprezentanţa sa diplomatică în Bulgaria, monitorizează cu prioritate cazul, menţine permanent legătura cu familia şi autorităţile competente locale, oferind asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close