Antena 3 CNN Actualitate Lacrimile torţionarului Vişinescu în faţa magistraților: ”Am fost o slugă până să fiu militar!“

Lacrimile torţionarului Vişinescu în faţa magistraților: ”Am fost o slugă până să fiu militar!“

Lacrimile torţionarului Vişinescu în faţa magistraților: ”Am fost o slugă până să fiu militar!“
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
10 Feb 2016   •   20:28

La ultimul termen al procesului în care a fost judecat pentru infracțiuni contra umanității, la sfârșitul lunii ianuarie, Alexandru Vișinescu le cerea magistraților să îl lase să moară, scria adevărul.ro la acea vreme.

Mai mult, Alexandru Vişinescu a început să plângă în faţa judecătorilor Curţii Supreme.

„Trebuie să mă întelegeti că nu vreau să fac aici o scamatorie. Nu pot să vorbesc. Vă rog să mă întelegeti. Sunt de acord cu ce a cerut avocatul. Vă rog să mă lăsaţi să mor. Tatăl meu a murit când eu nu mă născusem”, a spus Vişinescu. A fost momentul în care fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu-Sărat a început să plângă.

„Am fost o slugă până să fiu militar!”, a spus acesta, cu ochii în lacrimi.

Alexandru Vişinescu, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare

Astăzi, Alexandru Vişinescu, primul torţionar trimis în judecată, a fost condamnat definitiv, miercuri, la 20 de ani de închisoare.Vișinescu este acuzat de moartea a zeci de oameni în penitenciarul Râmnicu Sărat sub comanda sa.

În perioada în care la conducerea Penitenciarului Râmnicu Sărat a fost Alexandru Vişinescu, deţinuţii erau supuşi unor condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să li se asigure un minim de medicamente şi fără să li se acorde îngrijiri sau asistenţă medicală adecvate, a arătat Parchetul instanţei supreme.
 
”Poate cere iertare, măcar așa în secret în sufletul lui”

”Noi nu ne dorim să sufere Vișinescu. Dacă vrea Dumnezeu, poate acolo în celulă o să mediteze și poate cere iertare, măcar așa în secret în sufletul lui și se mântuiește. Ideea este ca în fața societății românești să fie puse clar niște delimitări, cine sunt modelele și cine sunt criminalii", a declarat Anca Cernea, fiica fostului deținut politic Ioan Bărbuș.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close