Antena 3 CNN Actualitate Autoritățile române, detalii despre firma care a adus din Germania gălbenuşul de ou lichid contaminat cu Fipronil

Autoritățile române, detalii despre firma care a adus din Germania gălbenuşul de ou lichid contaminat cu Fipronil

Autoritățile române, detalii despre firma care a adus din Germania gălbenuşul de ou lichid contaminat cu Fipronil
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Aug 2017   •   22:03

Firma care a adus din Germania gălbenuşul de ou lichid contaminat cu Fipronil este din Timişoara şi nu livrează marfă decât în municipiu, produsele contaminate fiind sechestrate de către inspectorii sanitar-veterinari dintr-un depozit frigorific închiriat de această firmă, a declarat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş, Adrian Popa. El spune că este important de menţionat că marfa nu a plecat în reţeaua comercială, scrie news.ro.

”Este vorba despre gălbenuş lichid de ou, deci nu de ouă, provenit din Germania, adus în ţară prin comerţ intracomunitar şi care se afla într-un depozit frigorific din Timişoara. Alaltăieri (marţi - n.r.) am fost notificaţi prin sistemul rapid de alertă şi imediat am luat legătura cu depozitul respectiv. Personalul s-a deplasat la faţa locului, a identificat cantitatea de produs, iar mâine merge la incinerare. Este important de spus că marfa nu a plecat în reţeaua comercială”, a declarat Adrian Popa.

Directorul DSVSA Timiş a mai precizat că gălbenuşul de ou lichid se afla în recipiente speciale şi că firma care l-a adus în ţară funcţionează în Timişoara.

ANSVSA a anunţat, joi, că inspectorii DSVSA Timiş au sechestrat o cantitate de 1.000 de kilograme de gălbenuş de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, acţiune realizată conform alertei SRAAF.

 

×
Subiecte în articol: Germania oua
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close