Antena 3 CNN Actualitate Autorul atacului armat din Dallas, identificat. Ucigașul de polițiști s-a antrenat cu Armata SUA

Autorul atacului armat din Dallas, identificat. Ucigașul de polițiști s-a antrenat cu Armata SUA

Autorul atacului armat din Dallas, identificat. Ucigașul de polițiști s-a antrenat cu Armata SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA/facebook
08 Iul 2016   •   18:52

Bărbatul suspectat că a lansat joi noaptea un atac armat asupra poliţiştilor la Dallas, ucigând cinci dintre ei şi rănind alţi şapte, a fost identificat vineri de media americane ca fiind Micah Xavier Johnson, transmite AFP.

În vârstă de 25 de ani, el trăia la Mesquite, suburbie a oraşului Dallas, potrivit CBS News şi NBC News.

Potrivit ABC, bărbatul ar fi servit ca rezervist al armatei până în aprilie 2015, au declarat oficiali ai Apărării. Micah Xavier Johnson a fost instruit și a servit în Armata Rezerviștilor ca specialist în tâmplărie și zidărie, au mai spus ei.

Foto: facebook.com

Atacatorul voia să omoare polițiști albi

Micah Johnson, care era izolat într-o clădire, a fost ucis de forțele de ordine cu ajutorul unui robot telecomandat care transporta o bombă, a precizat șeful poliției.

"Suspectul a spus că voia să omoare albi, în special polițiști albi", a declarat David Brown, referindu-se la declarațiile făcute de acesta în timpul negocierilor cu polițiștii.

David Brown a făcut apel la unitate în cursul conferinței sale de presă și a deplâns existența unei "fracturi" între polițiști și cetățeni, într-o săptămână sângeroasă marcată de moartea a doi bărbați de culoare împușcați mortal de polițiști.

"Nu există cuvinte pentru a descrie atrocitatea care ne-a lovit orașul. Tot ce știu este că trebuie să înceteze această fractură între polițiști și cetățeni", a declarat șeful poliției în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit unui ultim bilanț comunicat de Mike Rawlings, cinci polițiști au fost uciși și nouă persoane rănite, printre care șapte polițiști. Aceste violențe s-au produs joi seară (vineri, în jurul orei 02.00 GMT) când cel puțin un bărbat a deschis focul la finalul unei manifestații.

×
Subiecte în articol: Dallas
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close