Antena 3 CNN Actualitate Cât de probabil este un atac terorist la Untold. Anunțul SRI

Cât de probabil este un atac terorist la Untold. Anunțul SRI

Cât de probabil este un atac terorist la Untold. Anunțul SRI
Sursa foto: sursa: Facebook/Untold
01 Aug 2016   •   16:41

Peste 300.000 de participanți sunt așteptați la Untold 2016, festival care va avea loc între 4 și 7 august la Cluj-Napoca. În contextul multiplelor atacuri teroriste din Europa, în ultimele zile, în rândul festivalierilor a încolțit frica față de un posibil atentat în timpul evenimentului din capitala Transilvaniei, potrivit ziuadecluj.ro.

"Potrivit site-ului Serviciului Român de Informații, autorităţile române menţin nivelul de alertă teroristă cod albastru - precaut - ceea ce înseamnă că informaţiile disponibile şi evenimentele recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist. Nu există niciun fel de informație privind un atac teorist la Untold. Indiferent de s-ar putea întâmpla, noi suntem pregătiți să facem față. Avem scenarii pregătite pentru orice fel de situație", au explicat reprezentanții forțelor de ordine din Cluj.

La rândul său, Bogdan Buta, managerul festivalului, a declarat că Untold este poate cel mai sigur eveniment organizat la ora actuală în România. "Cel puțin eu personal sunt convins că festivalul va fi probabil cel mai sigur loc în care s-ar putea afla un cetățean obișnuit în această perioadă în România. Accesul se va face dintr-o singură direcție, dinspre Opera Maghiară, numărul porților de acces a fost suplimentat, există și supraveghere video. Din punctul de vedere al evacuărilor respectăm cele mai înalte standarde, cu ISU am hotărât măsuri suplimentare și vor fi consturite rampe suplimentare de evacuare din stadion, am adus un sistem omologat din Germania, e din punctul meu de vedere supradimensionat, am luat măsuri cum în afară nu se iau nici la stadioane cu capacitate de 80.000 de persoane. S-au luat toate măsurile posibile".

De asemenea, organizatorii Untold au punctat că festivalierii nu vor putea intra în aria festivalului cu ghiozdane sau genți, iar controalele individuale vor fi stricte. "Festivalierii vor putea intra cu borsete sau fetele cu genți de dimensiuni mici. Sperăm ca toată lumea să înțeleagă că este nevoie de astfel de măsuri pentru ca lucrurile să se desfășoare în siguranță și ca distracția să fie pe primul loc".

×
Subiecte în articol: Untold SRI
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close