Antena 3 CNN Actualitate Custodele Coroanei, Margareta: O să continuăm acest legământ al regelui!

Custodele Coroanei, Margareta: O să continuăm acest legământ al regelui!

Custodele Coroanei, Margareta: O să continuăm acest legământ al regelui!
Sursa foto: Foto: Casa Regala a Romaniei/ Facebook
23 Ian 2018   •   14:51

Custodele Coroanei române, Margareta, a afirmat marţi, la întâlnirea cu elevi şi profesori ai Alianţei Colegiilor Centenare din România, că va continua legământul regelui Mihai de a preţui generaţia tânără, viitorul ţării.

"Noi suntem mereu foarte fericiţi când putem întâlni generaţia tânără. Cum ştiţi, poate, tatăl meu (n.r. - regele Mihai I) a fost foarte legat de tineri şi noi o să continuăm acest legământ al regelui (...) pentru că sunteţi viitorul ţării şi ţinem mult la dumneavoastră", a spus Custodele Coroanei, la Palatul Elisabeta.

La rândul său, principele Radu a evidenţiat importanţa aniversării de către Alianţa Colegiilor Centenare din România a 10 ani de la înfiinţare, subliniind că întâlnirea, care "are loc în ajunul sărbătorii Unirii Principatelor Române, deschide seria de evenimente care omagiază atât Marea Unire, cât şi extraordinarul sacrificiu din Primul Război Mondial".

"1859 este unul din cele mai curajoase momente din istoria noastră, când s-au înfăptuit lucruri pe care nimeni nu pe putea crede posibile. Şi, deşi domnia lui Alexandru Ioan Cuza a fost scurtă, nu s-a putut compara cu cea de 48 de ani a succesorului său, ea fost plină de momente cheie cărora noi, astăzi, în România Uniunii Europene şi NATO, le datorăm foarte, foarte mult", a spus principele Radu.

El a precizat că "ziua de naştere a statului român modern este 1866, când la începutul lunii iulie Constituţia României a fost promulgată şi publicată în Monitorul Oficial", şi a evocat momente precum Războiul de Independenţă, Primul Război Mondial, când ţara noastră "a pierdut o zecime din populaţia ţării, mai ales în partea ei tânără", Marea Unire.

Totodată, principele a amintit că preluarea de către România, anul viitor, a preşedinţiei Uniunii Europene, este "un eveniment fără precedent în istoria noastră modernă".

Din partea Alianţei Colegiilor Centenare din România, aflată sub înaltul patronaj al Casei Regale a României, a vorbit profesorul George Cazacu, preşedintele alianţei, cadru didactic la Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Capitală.

La eveniment au fost prezenţi aproximativ 100 elevi şi profesori ai colegiilor "Sf. Sava", "Mihai Viteazu" şi "Iulia Haşdeu" din Bucureşti, dar şi ai unor colegii din Giurgiu şi Ploieşti.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close