Antena 3 CNN Actualitate Detaliul mai puțin cunoscut despre vizita Papei Francisc în România. Ce rol are Patriarhul Daniel

Detaliul mai puțin cunoscut despre vizita Papei Francisc în România. Ce rol are Patriarhul Daniel

Detaliul mai puțin cunoscut despre vizita Papei Francisc în România. Ce rol are Patriarhul Daniel
18 Apr 2017   •   15:37

Eventualitatea unei vizite a Papei Francisc în România a stârnit deja valuri de interes. Deocamdată însă, nu este vorba decât de speranțe legate de această vizită, după cum spune episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. Vaticanul așteaptă o invitație oficială din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel. Aceasta deși Papa Francisc a fost deja invitat în România atât de către președintele Klaus Iohannis, cât și de Conferința Episcopilor Catolici din România, scrie romanialibera.ro.

”În primul rând, știm cu toții că Pontiful roman nu vine într-o țară majoritar ortodoxă fără a avea invitația oficială din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe, a Preafericirii Sale părintele patriarh Daniel, desigur, cu aprobarea Sfântului Sinod, care era forul suprem în Biserica Ortodoxă. Deci, în clipa în care există o invitație oficială din partea Patriarhiei, din partea președintelui României și din partea Conferinței Episcopale putem vorbi de începutul conlucrării la nivel diplomatic. Până în acel moment, sunt numai discuții sau, eventual, speculații, dar nu se începe un demers oficial”, a spus episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close