Antena 3 CNN Actualitate Educație EVALUARE NAȚIONALĂ. Apelul făcut de Ministerul Educației la cadrele didactice

EVALUARE NAȚIONALĂ. Apelul făcut de Ministerul Educației la cadrele didactice

EVALUARE NAȚIONALĂ. Apelul făcut de Ministerul Educației la cadrele didactice
de S.T.    |    05 Mar 2018   •   10:42

EVALUARE NAȚIONALĂ. Ministerul Educaţiei Naţionale face apel la cadrele didactice care au anunţat că vor boicota simularea Evaluării Naţionale din cauza unor nemulţumiri privin veniturile să nu afecteze elevii prin demersuri radicale, instituţia susţinând că boicotul nu este o soluţie.

EVALUARE NAȚIONALĂ. „Ministerul Educaţiei Naţionale este în contact permanent cu sindicatele din învăţământ, iar deciziile luate vin în urma consultării directe cu liderii federaţiilor sindicale. De altfel, şi Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor. În ceea ce priveşte vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se doreşte creşterea vârstei de pensionare, nu scăderea ei. Tendinţa este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări pentru a fi menţinuţi în activitate peste vârsta de pensionare. Aşadar, boicotul nu este o soluţie! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creştere salarială de 20%, începând cu 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceştia se află în faţa primei lor simulări de examen, iar impactul emoţional asupra lor este unul puternic”, transmite instituţia, printr-un comunicat de presă.

Citiți și:

Premieră în istoria protestelor din România. Simularea examenului de evaluare naţională este boicotată. Ce se întâmplă în peste 1000 de școli

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close