Antena 3 CNN Actualitate Gemenele de la Galați, găsite decedate într-un frigider, au avut o moarte cruntă. Ce spun anchetatorii despre moartea mamei

Gemenele de la Galați, găsite decedate într-un frigider, au avut o moarte cruntă. Ce spun anchetatorii despre moartea mamei

Gemenele de la Galați, găsite decedate într-un frigider, au avut o moarte cruntă. Ce spun anchetatorii despre moartea mamei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Mar 2016   •   16:43

Rezultatele preliminare ale necropsiei efectuate asupra celor două fete gemene nou-născute, din Galați, găsite moarte, duminică seara, într-un sac menajer băgat în frigider, atestă faptul că acestea s-au născut vii și au murit din cauza asfixiei mecanice prin înec, a declarat, luni, presei, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, Liliana Istrate, citat de Agerpres.

Potrivit acesteia, mama gemenelor, care a fost găsită de un echipaj SMURD în stop cardio-respirator, a murit din cauza șocului hemoragic datorat unei nașteri neasistate medical.

”Am primit concluziile preliminare ale necropsiei efectuate asupra numitei Ionescu Mihaela și asupra celor doi nou-născuți de sex feminin. Moartea femeii s-a datorat șocului hemoragic datorat unei nașteri neasistate medical. În privința celor doi nou-născuți, concluziile preliminare stabilesc faptul că aceștia s-au născut vii, iar moartea a survenit ca urmare a asfixiei mecanice prin înec", a declarat Istrate.

Procurorii au început o anchetă în acest caz.

'O persoană de sex masculin a sesizat prin serviciul de urgență 112 faptul că concubina sa a născut doi copii. Au venit cei de la ambulanță, au găsit copii decedați. Nu pot să vă spun mai multe lucruri decât că noi am început cercetările și s-a început urmărirea penală 'in rem' sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a nou-născutului de către mamă', a declarat Vlad Grigorescu, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

O femeie de 40 ani din Galați a murit duminică seara, după ce a născut doi gemeni, care au fost găsiți la rândul lor decedați într-un sac menajer băgat în frigider. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD.

,,Am fost solicitați pentru a acorda îngrijiri medicale de urgență unei paciente anunțate inițial ca fiind inconștientă. Când am ajuns la fața locului, am constatat că pacienta era în stop cardio-respirator și am început manevrele de resuscitare. Din păcate, a decedat. Tatăl a afirmat că pacienta a născut în urmă cu cîteva ore. Am solicitat să consultăm și nou-născuții, tatăl ne-a condus într-o altă încăpere, unde a scos, dintr-un frigider, un sac menajer și ni l-a prezentat. La un prim consult am constat că cei doi nou-născuți erau decedați, aceștia fiind de mai multe ore în frigider, în acel sac menajer. După o primă cercetare și verificare a pacientei, aceasta nu prezenta urme de violență. Ne facem să ne gândim la ipoteza unei morți de cauză medicală, o complicație a nașterii nesupravegheate', a precizat Liciu Călin, medic la SMURD Galați.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close