Antena 3 CNN Actualitate Inedit Animalele transformate de radiaţii: Descoperire incredibilă la Cernobîl

Animalele transformate de radiaţii: Descoperire incredibilă la Cernobîl

Animalele transformate de radiaţii: Descoperire incredibilă la Cernobîl
Sursa foto: Foto: Tatyana Deryabina
de S.T.    |    06 Oct 2015   •   14:24

În 1986, când a avut loc dezastrul de la Cernobîl, nu a fost doar o catastrofă pentru oameni. Fauna locală a suferit o lovitură puternică, multe animale murind din cauza radiaţiilor.

Science alert scrie că în prezent, la aproape 30 de ani distanţă, animalele prosperă din nou în zona interzisă oamenilor.

Potrivit specialiştilor, în regiune persistă în continuare cantităţi mari de radiaţii iar prezenţa animalelor arată că acestea au reuşit să se adapteze mediului.

Un nou studiu efectuat de Universităţile din Georgia, SUA, şi Portsmouth, Anglia, a arătat faptul că în jurul centralei dezafectate trăiesc în prezent numeroase animale mari, precum elani, căprioare, porci mistreţi sau lupi.

Un factor important pentru abundenţa animalelor în zona este chiar absenţa omului. "Este posibil ca numărul animalelor sălbatice de la Cernobîl să fie mai mare decât înaintea producerii catastrofei. Asta nu înseamnă că radiaţiile nu le pot face rău animalelor, însă e posibil ca acestea să prefere aceste condiţii în detrimentrul convieţuirii în zonele populate de oameni, care pot fi mult mai dăunătoare pentru acestea, dacă ne gândim la vânătoare sau defrişări", a declarat profesorul Jim Smith de la Universitatea Portsmouth.

×
Subiecte în articol: radiatii Cernobîl animale
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close