Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum arată pictura pe care Ceaușescu a vrut-o dispărută - FOTO

Cum arată pictura pe care Ceaușescu a vrut-o dispărută - FOTO

Cum arată pictura pe care Ceaușescu a vrut-o dispărută - FOTO
15 Mar 2018   •   07:59

Despre Regele Mihai se ştie că era o persoană credincioasă.

În scurta sa domnie, el a fost ctitorul mai multor biserici din România. Printre acestea este Catedrala Mitropolitană din Tminişoara, pe pereţii căreia a fost pictat portretul Regelui, scrie Historia.

După abdicarea sa, comuniştii au dat ordin să fie distrus, dar preoţii l-au salvat acoperindu-l cu var. La fel s-a întâmplat şi într-o biserică din Dolj, unde preoţii au ascuns pictura cu Regele timp de jumătate de secol.

Preotul bisericii din Salcia, de la începutul comunismului, a ştiut că doar astfel îl va putea salva portretul şi, totodată, amintirea Regelui. Abia după 1989, portretul lui Mihai a fost scos din nou la lumină şi străjuieşte şi acum intrarea din biserică dedicată ctitorilor.

Biserica din Salcia a fost construită în 1941. Cum era obiceiul, la intrare era scris „Biserică ridicată în timpul regelui Mihai I”, iar portretul Majestăţii Sale a fost pictat la ctitori. Câţiva ani mai târziu, comuniştii au decis ca însemnele regale să dispară.

Aşa că, cei însărcinaţi cu acestă treabă, au hotarât că e mai bine să îl acopere cu var, stadiu în care a stat până în 1995.

sursa foto: Historia.ro

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close