Antena 3 CNN Actualitate Inedit Secretele longevității românului care a trăit aproape 150 de ani. Ce alimente, ignorate acum, obișnuia să mânânce

Secretele longevității românului care a trăit aproape 150 de ani. Ce alimente, ignorate acum, obișnuia să mânânce

Secretele longevității românului care a trăit aproape 150 de ani. Ce alimente, ignorate acum, obișnuia să mânânce
23 Iun 2017   •   09:41

Născut în Valea Loznei, județul Sălaj, Maftei Pop a poposit după vârsta de 40 de ani în cătunul Osoi, la 50 de km de Cluj, unde și-a trăit toată viața lucrând cu ziua la țărani, scrie doctorulzilei.ro.

Maftei nu a cunoscut confortul și dormea numai sub cerul liber, fie iarna, fie vara. Mânca simplu și sănătos, așa cum era pe atunci: o bucată de mălai, grăunțe fierte, șilvoiz făcut din prune fără zahăr, poame uscate și lapte acru. Înalt și voinic cât un bivol, primea cu bucurie de la săteni un pahar de țuică de prună și fuma pipă cât e ziua de lungă.

Oamenii spun, că la 120 de ani, căra de la trei kilometri depărtare grinzi din lemn de 12 metri lungime. Reputații profesori Ana Aslan și C.I. Parhon, ambii implicați în studiul longevității și fondatorii geriatriei în România, s-au interesat îndeaproape de fenomenul Maftei Pop.

Un alt factor important este şi regimul alimentar alcătuit mai mult din zarzavaturi, ciorbe şi lactate.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close