Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Document: Gabriel Berca a fost executat politic, în urma unui denunț mincinos

Document: Gabriel Berca a fost executat politic, în urma unui denunț mincinos

Document: Gabriel Berca a fost executat politic, în urma unui denunț mincinos
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Ian 2017   •   20:09

Fostul deputat Mihai Banu a recunoscut că a făcut denunț împotriva ex-ministrului Gabriel Berca la presiunile DNA:

“Mi s-a sugerat de către anchetatori că voi plăti dacă nu dau declarații adecvate... Eram bolnav de diabet și nu primisem medicamentația recomandată, am dat o declarație în care am afirmat că am primit suma de 80.000 de euro, pe care i-am înmânat-o lui Berca... Am inventat-o cu speranța că voi obține o punere în libertate.”

Lumeajustitiei.ro prezinta o marturie care vine sa confirme modul in care se lucreaza la DNA, unde oamenii sunt aruncati in arest si apoi fortati sa dea declaratiile dorite de niste procurori care au misiunea de a executa politicieni, oameni de afaceri sau simpli cetateni, doar pentru ca unii dintre acestia se afla pe lista neagra a Sistemului sau doar pentru a da bine la bilant.

Marturia a fost data in dosarul fostului ministru PDL de Interne Gabriel Berca, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, judecatorii fiind stupefiati de ceea ce au auzit, la fel ca toti cei aflati in sala.

In 27 ianuarie 2017, deci in urma cu doar patru zile, la instanta suprema a avut loc un termen din apelul pe care fostul ministru PDL de Interne, Gabriel Berca, l-a formulat impotriva sentintei judecatorului Dumitru Pocovnicu de la Curtii de Apel Brasov, care, anul trecut, l-a condamnat pe fostul demnitar la 3 ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Berca a fost saltat in iulie 2015, defilat in catuse si apoi tinut in arest preventiv timp de 2 luni, urmate de inca o luna de arest la domiciliu. Ulterior, in 13 august 2015, Berca a fost trimis in judecata printr-un rechizitoriu semnat de procuroarea Cornelia Hrincescu, sefa DNA Bacau, si verificat de seful Sectiei I a DNA Gheorghe Popovici.

Gabriel Berca a fost ținut două luni și jumătate în arest și, deși împotriva sa nu exista ca probă decât denunțul lui Banu, la sfârșitul anului 2015, fostul ministru MAI a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close