Antena 3 CNN Actualitate Justiție Foști angajați ai SRI, condamnați după ce au ucis două persoane

Foști angajați ai SRI, condamnați după ce au ucis două persoane

Foști angajați ai SRI, condamnați după ce au ucis două persoane
28 Noi 2015   •   14:49

Au ucis în bătaie un botoşănean, iar acum vor ajunge după gratii, scrie Monitorul de Botoșani.

Este cazul a trei foşti angajaţi ai SRI Timiş, respectiv caporalii în rezervă Dejan Giurgev, Lucian Gurlui şi Ion Ghiţă Bogdan, care au fost condamnaţi definitiv la câte patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă.

Un al patrulea ofiţer SRI, lt.col. în rezervă Camelia Toman, cea care i-a pus pe subordonaţi să-l bată pe botoşănean, a scăpat cu o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la lovituri cauzatoare de moarte şi instigare la purtare abuzivă.

Crima a avut loc în octombrie 2011, la marginea municipiului Timişoara, când botoşăneanul Vasile Nechilciuc, însoţit de alţi doi bărbaţi, Daniel Ungureanu şi Dănuţ Bejenariu, aflaţi în căutare de fier vechi, au intrat în curtea unui imobil ce părea abandonat, neştiind că acolo funcţionează o casă conspirativă folosită de SRI Timiş.

Pentru că nu a vrut nicio secundă să creadă că aceştia căutau fier vechi, Camelia Toman, care era şeful dispozitivului, le-a ordonat caporalilor să-i bată pe primii doi. „Loviţi-i, omorâţi-i, că-i îngropăm în spate şi nu îi mai găseşte nimeni”, a fost ordinul femeii.

Mai multe pe monitorulbt.ro

×
Subiecte în articol: SRI crima
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close