Antena 3 CNN Actualitate Justiție Laura Codruța Kovesi, primele declarații despre dosarul „Belina”

Laura Codruța Kovesi, primele declarații despre dosarul „Belina”

Laura Codruța Kovesi, primele declarații despre dosarul „Belina”
de S.T.    |    25 Sep 2017   •   12:58

Dosarul „Belina”, în care sunt vizaţi doi miniştri din Guvern - vicepremierul Sevil Shhaideh şi ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, - a fost deschis în mai 2017, nu în anul 2014, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, a afirmat, luni, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Dosarul nu este din 2014, acest dosar a fost deschis în luna mai 2017. Suntem în septembrie, deci în decurs de patru-cinci luni de zile noi am făcut primele acte şi primele verificări. (...) Noi ne putem sesiza din presă în momentul când avem indicii clare că s-a comis o faptă penală. Simplul fapt că scrie în presă că s-a dat o hotărâre de guvern nu înseamnă neapărat că acolo s-a comis o faptă penală. (...) În momentul în care au apărut primele informaţii că s-au comis fapte de competenţa DNA în legătură cu adoptarea unei hotărâri de guvern, atunci ne-am sesizat din oficiu, şi acest lucru a apărut în luna mai 2017. Deci nici vorbă să ştim din 2014, să fie un dosar care a stat din 2014 până acum”, a declarat Kovesi la Europa FM.

Întrebată cum comentează acuzaţiile lansate în spaţiul public, conform cărora prin acest dosar se încearcă „distrugerea” Guvernului şi a PSD, şefa DNA a răspuns: „Nu există aşa ceva”.

Potrivit procurorilor anticorupţie, dosarul „Belina” vizează trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Belina
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close