Antena 3 CNN Actualitate Media Mai mulți jurnaliști din dosarul "Gazeta", condamnați la închisoare cu suspendare

Mai mulți jurnaliști din dosarul "Gazeta", condamnați la închisoare cu suspendare

Mai mulți jurnaliști din dosarul "Gazeta", condamnați la închisoare cu suspendare
Sursa foto: foto: zidezi.ro
15 Apr 2016   •   16:04

Tribunalul Brăila a dispus condamnarea la închisoare cu suspendare a şapte dintre inculpaţii din dosarul "Gazeta" şi achitarea celorlalte două persoane trimise în judecată în acelaşi caz, scrie agerpres.ro.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Instanţa a dispus achitarea Memorandei Onac-Solomon şi a Ancăi Cocuţ-Vodă, cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată.

În cazul celorlalţi şapte inculpaţi, Tribunalul Brăila a hotărât că sunt vinovaţi de asociere în grup infracţional organizat şi de şantaj în formă continuată, fiecare primind pedepse de închisoare cu suspendare.

Directorul trustului Gazeta, Gazeta de Cluj şi Gazeta de Bistriţa, Liviu Aurel Man, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru asociere la un grup infracţional organizat şi la 1 an şi 10 luni de detenţie pentru şantaj în formă continuată.

Directorul Gazetei de Maramureş, Călin Dan Pârcălab, a fost condamnat la închisoare timp de 1 an şi 10 luni pentru participare la grup infracţional organizat şi la 1 an şi 4 luni pentru şantaj în formă continuată.

Directorul cotidianului Zi de Zi din Târgu-Mureş şi al revistei Transilvania Business, Aurelian Grama, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru participare la un grup infracţional organizat şi la 1 an şi 10 luni de închisoare pentru şantaj în formă continuată.

Fostul director de investigaţii al trustului Gazeta, Ioan Oţel, a fost condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare pentru participare la un grup infracţional organizat şi la 1 an şi 2 luni de închisoare pentru şantaj în formă continuată.

Fostul jurnalist Dorel Alexandru Vidican a fost condamnat la închisoare de 1 an şi 8 luni pentru participare la un grup infracţional organizat şi 1 an şi 2 luni pentru şantaj în formă continuată.

Fostul şef al departamentului de protecţie internă al trustului Gazeta, Adrian Avarvarei, a fost condamnat la închisoare de 2 ani şi 2 luni pentru participare la un grup infracţional organizat şi 1 an şi 6 luni pentru şantaj în formă continuată.

Fostul director administrativ al trustului Gazeta, Aurel Mureşan, a fost condamnat la închisoare de 3 ani pentru participare la un grup infracţional organizat şi 1 an şi 10 luni pentru şantaj în formă continuată.

Toţi cei şapte condamnaţi trebuie să plătească în solidar cu societăţile comerciale implicate în acest dosar despăgubiri şi daune de aproximativ 200.000 de euro.

Dosarul penal "Gazeta", în care sunt 9 inculpaţi, 6 firme părţi responsabile civilmente şi 65 de persoane vătămate, părţi vătămate şi părţi civile, a fost trimis în instanţă, în ianuarie 2007, la Tribunalul Cluj, iar din martie 2007 a fost strămutat la Tribunalul Brăila, unde au existat, până în prezent, 62 de termene de judecată.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close