Antena 3 CNN Actualitate Media Mugur Ciuvică lansează o carte de excepţie, “Zece ani răi”

Mugur Ciuvică lansează o carte de excepţie, “Zece ani răi”

Mugur Ciuvică lansează o carte de excepţie, “Zece ani răi”
19 Iun 2015   •   15:19

Comentatorul politic Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, anunta lansarea unui volum de istorie recenta la editura RAO, eveniment editorial care va avea loc miercuri, 24 iunie. “Zece ani rai” se numeste cartea si va fi prezentata pe larg duminica 21 iunie, in cadrul emisiunii “Sinteza Zilei”, realizata de Mihai Gadea.

Autorul declara ca este vorba despre razboiul de zece ani care a avut loc intre Traian Basescu si Dan Voiculescu, despre sistemul represiv creat de fostul presedinte al Romaniei in cele doua mandate, dar si despre propagandistii sistemului. “Este o carte care descrie mecanismul prin care Traian Băsescu şi-a subordonat, pas cu pas, întregul sistem judiciar. Este o carte despre băsism. Am scris această carte deopotrivă dezgustat și revoltat că, în România anului 2014, 12 oameni nevinovați au fost condamnaţi pentru că aşa a vrut Traian Băsescu. Unul dintre acești 12 oameni, Dan Voiculescu, îmi este prieten. Și îmi pare rău să-i spun că nu s-a înșelat, în 2004, când a spus că „un Traian Băsescu în fruntea ţării ar arunca definitiv România în haos, lucru la care acesta se pricepe cel mai bine”, a spus Mugur Ciuvica.

Analizand cu minutiozitate aspectele importante ale vietii politice din cei”Zece ani rai” ai regimului Basescu, Mugur Ciuvica descrie, cu probe, subordonarea justitiei, a presei, si a mediului de afaceri si descopera firul rosu in evenimentele si declaratiile politice din tot acest timp, dar si similaritati surprinzatoare cu primii ani de instaurare a comunismului in Romania, in care un rol extrem de important l-a avut presa vremii.

×
Subiecte în articol: mugur ciuvica Sinteza Zilei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close