x close

Fii alături de noi!

Dincolo de știri. O lege strâmbă care curmă vieţi!

de D.G.   •   14 Feb 2016   •   00:23
Dincolo de știri. O lege strâmbă care curmă vieţi!  817
Ediția din această sâmbătă a emisiunii ''Dincolo de știri'', realizată de Cristina Țopescu, a avut în prim plan din nou aceeași realitate tragică a copiilor abandonati, copii care după ce au iesit din sistemul de protectie a copilului, multi dintre ei au ramas pe strazi, acolo unde unii, ca sa supravietuiasca, pot deveni un pericol pentru noi toti.

Iar vina e a statului roman. In ultimii 25 de ani, Romania a schimbat legea adoptiilor de 7 ori. Recent a suferit noi modificari, in bine, spun autoritatile. Insuficiente, spunem noi!

Despre adoptii internationale nu mai sufla nimeni o vorba. Doar ONG-urile din domeniu mai striga. Iar argumentele lor sunt: Romania e singurul stat membru al Uniunii Europene care a blocat adoptiile internationale. România, stat semnatar al Conventiei de la Haga asupra protectiei copiilor si cooperării în materia adoptiei internationale încheiată la 29 mai 1993, ratificata de Parlamentul României prin Legea nr. 84/1994,  este singurul stat, dintre cele peste 90 de state semnatare,  care a violat această conventie, care nu-si respectă atributiile asumate prin semnarea Conventiei.

Iordana Pantelimon este unul din copiii care au ratat şansa de a avea o familie, din cauza Legii adopţiei. Povestea ei a fost prezentată la ''Dincolo de știri''.


Declarații șocante în platoul ''Dincolo de știri'' a făcut și Rupi Gabor, și el o victimă a sistemului, în fapt, un tânăr care a trebuit să suporte teroarea din nu mai puțin de 5 centre de plasament.Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Toți îl cunosc pe Gheorghe Gheorghiu, dar uite cum arată fiica lui! ”S-a întâmplat să se scrie în ziare că înșel, însă apăream alături de ea”

Artistul Gheorghe Gheorghiu a apărut joi seară, la Răi da buni, la braț cu fiica lui, Andra, în direct de pe plaja din Saturn. "Aseară a venit din Statele Unite ale Americii şi am fost acasă, am...

28 Iul 2016  •  08:55

sati