Antena 3 CNN Actualitate Panică: Românii aflați în vacanță la Istanbul insistă la agențiile de turism să fie aduși acasă. Ce răspuns au primit

Panică: Românii aflați în vacanță la Istanbul insistă la agențiile de turism să fie aduși acasă. Ce răspuns au primit

Panică: Românii aflați în vacanță la Istanbul insistă la agențiile de turism să fie aduși acasă. Ce răspuns au primit
Sursa foto: foto: pixabay.com
12 Ian 2016   •   15:37

Agenţiile de turism au primit, în ultimele ore, zeci de solicitări din partea turiştilor români care vor să se întoarcă din Istanbul, după explozia puternică de marţi dimineaţă, soldată cu cel puţin 10 morţi şi 15 răniţi.

Astfel, imediat după explozia petrecută în apropierea Moscheii Albastre, obiectiv turistic recunoscut al Istanbulului, turiştii români au început să reacţioneze, potrivit unui comunicat al agenţiei de turism Paravion, remis Agerpres. Aceştia au luat de urgenţă legătura telefonic cu specialiştii agenţiei pentru a găsi cea mai rapidă metodă de a se reîntoarce în ţară.

'Istanbulul este una dintre cele mai accesate destinaţii de către turiştii români, vorbim de ordinul miilor, care îl vizitează anual. În momentul de faţă analizăm baza de date cu toţi românii care sunt deja acolo sau urmează să plece către Instabul în următoarele săptămâni, pentru a fi 100% pregătiţi operaţional. Am început, deja, să primim telefoane pentru a se întoarce repede în ţară şi depunem toate eforturile pentru a găsi varianta optimă şi cea mai convenabilă. Până la acest moment, companiile aeriene nu au anunţat nimic în acest sens', a declarat Remus Vişan, managing director Paravion şi vicepreşedinte al ANAT.

Explozia s-a produs la ora locală 10,18 (8,18 GMT) şi a fost auzită până în piaţa Taksim, situată la câţiva kilometri depărtare de Sultanahmet, conform unui martor citat de AFP.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close