Antena 3 CNN Economic Daily Income. Soviani, despre reducerea TVA: Să arate Ponta şi ministrul kamikaze al Finanţelor, că e o măsură sustenabilă

Daily Income. Soviani, despre reducerea TVA: Să arate Ponta şi ministrul kamikaze al Finanţelor, că e o măsură sustenabilă

Daily Income. Soviani, despre reducerea TVA: Să arate Ponta şi ministrul kamikaze al Finanţelor, că e o măsură sustenabilă
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    07 Apr 2015   •   10:42

Analiştii economici sunt de părere că o relaxare fiscală este binevenită, făcând referire la măsura Guvernului de a reduce TVA, însă spun că această strategie trebuie bine gândită în prealabil.

 
"Când vrei sa făci o relaxare prea puţin gândită, dacă ar fi suficient gândită şi argumentată, nimeni nu poate fi împotriva relaxării fiscale, de ce la 24% la 20% şi nu de la 24% la 22% într-o primă fază şi, apoi, de la 22% la 20%? Să-mi arate domnul Ponta şi ministrul kamikaze pe care l-a numit al Finanţelor (Eugen Teodorovici - n.r.), că este sustenabilă o asemenea măsură", a spus analistul economic Radu Soviani, marţi, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 
Întrebat cum vede soluţia în acest caz, Soviani a răspuns: "ar trebui început cu stradă, şcoală şi spital. Este capabil statul să ofere la 24% stradă, şcoală şi spital?".

Guvernul va anunţa astăzi care din cotele TVA vor fi reduse. Fie va scădea taxa pe valoarea adăugată la alimente la 9%, fie va fi redusă pentru toate produsele de la 24% la 20%. 
 
Premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Orlando Teodorovici, au discutat cu Mugur Isărescu şi cu organismele internaţionale despre această măsură, care ar putea intra în vigoare din luna iunie. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close