Antena 3 CNN Economic Biz News Industria în care nu există şomeri. România este lider în UE în privinţa numărului de angajaţi în sectorul IT

Industria în care nu există şomeri. România este lider în UE în privinţa numărului de angajaţi în sectorul IT

Industria în care nu există şomeri. România este lider în UE în privinţa numărului de angajaţi în sectorul IT
Sursa foto: Foto: kalamar.us
16 Mai 2014   •   08:30

România are cei mai mulţi specialişti în IT din Uniunea Europeană, arată un studiu recent. Chiar dacă în această industrie nu există şomeri, salariile sunt mult mai mici decât cele din ţările europene.

România este lider în Uniunea Europeană în privinţa numărului de angajaţi în sectorul IT pe cap de locuitor. Avem în total 64.000 de specialişti în acest domeniu. Ocupăm o poziţie bună şi la nivel mondial - Locul 6.

Peste 50 de mari companii din IT şi-au deschis sucursale în România în ultimii 10 ani. Din totalul firmelor din domeniu, doar 7% îşi plătesc angajaţii cu peste 2000 de euro pe lună. Peste 27% oferă un salariu lunar între 1000 şi 1500 de euro şi cam tot atâtea firme îşi plătesc angajaţii cu mai puţin de 1000 de euro.

Chiar dacă România are cei mai mulţi angajaţi în domeniul IT din Uniune, salariile sunt mult mai mici decât în ţările europene. Dacă în ţara noastră un programator se poate mândri cu un salariu de 4000 de euro, în Germania, SUA sau Marea Britanie acesta poate ajunge la 10.000 de euro pe care îi primeşte un astfel de specialist.

Vestea bună este că în acest domeniu se găsesc destule locuri de muncă. Un studiu recent arată că, în 2014, dezvoltatorii de software vor creşte numărul salariaţilor cu 23%. Acelaşi studiu arată că anul acesta va exista o creştere medie a bugetelor salariale de peste 8%.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close