Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Plata salariilor compensatorii pentru sefii demisi a dus Bursa pe pierdere operationala in T4

Plata salariilor compensatorii pentru sefii demisi a dus Bursa pe pierdere operationala in T4

Plata salariilor compensatorii pentru sefii demisi a dus Bursa pe pierdere operationala in T4
Sursa foto: Rezultate financiare BVB, Sursa: BVB
de Catalin Ciocan    |    10 Feb 2012   •   10:53
Bursa de Valori din Bucuresti (BVB), societatea care opereaza principala piata de actiuni din Romania, a inregistrat o pierdere operationala de 0,4 milioane de lei, in principal pe fondul costurilor cu salariile compensatorii pentru membrii demisi ai consiliului de administratie (CA) si a directorului general.

Cifra de afaceri a BVB a crescut de peste 2,3 ori fata de T4 2010, pana la 4,8 milioane de lei, datorita cresterii volumelor de tranzactionare de 2,8 ori.

“Principalul element de cost, cheltuielile cu personalul au crescut cu 23% fata de T4 2010, cel mai probabil datorita costurilor cu salariile compensatorii pentru membrii demisi ai Consiliului de Administratie si a Directorului General, in timp ce costurile cu prestatiile externe s-au injumatatit la 1,4 mil. lei”, au comentat analistii de la Raiffeisen Capital & Investment. Cheltuielile cu personalul s-au ridicat in T4 2011 la 2,18 milioane de lei, cu 0,4 milioane de lei mai mari decat in aceeasi perioada a anului anterior.

CA-ul Bursei din Bucuresti l-a demis la finele anului trecut pe Valentin Ionescu din functia de director general. In acelasi timp, membrii CA-ului au fost revocati din functii in cadrul unei AGA derulate la inceputul acestui an. Bursa a inregistrat insa provizioane la finele anului trecut dupa ce un grup de actionari a cerut revocarea consiliului de administratie, iar acestea s-au reflectat in rezultatele financiare raportate pentru trimestrul al patrulea.

Oficialii BVB spun de altfel ca printre elementele care au contribuit la cresterea cheltuielilor in 2011 au fost “fost provizioanele inregistrate la finalul lui 2011 si cheltuielile generate de restructurarea conducerii executive si a Consiliului de Adminitra
ție - cheltuieli non-recurente”.  

Bursa a reusit totusi sa raporteze un profit net de 1,15 milioane lei pentru T4 fata de o pierdere neta in T4 2010 de 0,5 milioane de lei, ca urmare a rezultatul financiar pozitiv de 1,75 milioane de lei, ajutat in principal de veniturile din dobanzi. Bursa avea la sfarsitul anului trecut circa 74 milioane de lei in conturi la banci si alte investitii financiare pe termen scurt.

Citeste articolul integral pe Fin.ro
 

×
Subiecte în articol: BVB salarii compensatorii
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close