Antena 3 CNN Economic Companii Google anunţă un parteneriat care va da peste cap industria tehnologiei

Google anunţă un parteneriat care va da peste cap industria tehnologiei

Google anunţă un parteneriat care va da peste cap industria tehnologiei
Sursa foto: Foto: Pixabay
08 Feb 2016   •   17:43

Deşi niciun reprezentant oficial al companiei nu a confirmat, cel puţin pentru moment, zvonurile, se pare că Google va renunşa în curând la parteneriatul pe care îl are cu Intel, în ceea ce priveşte cipurile pentru servere.

Potrivit Noobz.ro, Google, cumpărătorul principal de procesoare Intel, plănuieşte să facă publică în scurt timp colaborarea cu Qualcomm pentru ultimele versiuni de procesoare ale acestuia.

Înţelegerea ar putea avea loc în cadrul unui eveniment programat pentru săptămâna viitoare, potrivit surselor apropiate problemei. Cele două companii au discutat deja despre design, iar Google este pe punctul de a utiliza cipurile Qualcomm, dacă ating performanţa cerută, se arată într-un material Bloomberg.

Sursele au preferat să rămână anonime, mai ales pentru că planurile nu sunt încă date publicităţii. Reprezentanţii ambelor companii au refuzat să comenteze subiectul.

Google a colaborat cu Intel pe parte de cipuri pentru servere de aproape 10 ani. Compania Qualcomm a arătat anul trecut un cip de test şi a precizat că lucrează pentru mai mulţi posibil clienţi, iar pe data de 11 februarie 2016 va susţine o întâlnire cu un investitor.

Google a triplat investiţiile în echipamente din 2011, fiind deţinătorul celui mai popular motor de căutare pe internet şi încercând să ţină pasul din toate punctele de vedere cu cererile utilizatorilor.

Ce ar avea de pierdut Intel
dacă Google bate palma cu Qualcomm.

×
Subiecte în articol: Google intel
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close