x close

Fii alături de noi!

Google anunţă un parteneriat care va da peste cap industria tehnologiei

de 08 Feb 2016   •   17:43
Google anunţă un parteneriat care va da peste cap industria tehnologiei 8
Foto: Pixabay
Deşi niciun reprezentant oficial al companiei nu a confirmat, cel puţin pentru moment, zvonurile, se pare că Google va renunşa în curând la parteneriatul pe care îl are cu Intel, în ceea ce priveşte cipurile pentru servere.

Potrivit Noobz.ro, Google, cumpărătorul principal de procesoare Intel, plănuieşte să facă publică în scurt timp colaborarea cu Qualcomm pentru ultimele versiuni de procesoare ale acestuia.

Înţelegerea ar putea avea loc în cadrul unui eveniment programat pentru săptămâna viitoare, potrivit surselor apropiate problemei. Cele două companii au discutat deja despre design, iar Google este pe punctul de a utiliza cipurile Qualcomm, dacă ating performanţa cerută, se arată într-un material Bloomberg.

Sursele au preferat să rămână anonime, mai ales pentru că planurile nu sunt încă date publicităţii. Reprezentanţii ambelor companii au refuzat să comenteze subiectul.

Google a colaborat cu Intel pe parte de cipuri pentru servere de aproape 10 ani. Compania Qualcomm a arătat anul trecut un cip de test şi a precizat că lucrează pentru mai mulţi posibil clienţi, iar pe data de 11 februarie 2016 va susţine o întâlnire cu un investitor.

Google a triplat investiţiile în echipamente din 2011, fiind deţinătorul celui mai popular motor de căutare pe internet şi încercând să ţină pasul din toate punctele de vedere cu cererile utilizatorilor.

Ce ar avea de pierdut Intel
dacă Google bate palma cu Qualcomm.

poza

Actualitate

Ediție Specială. Cartierul nababilor penali în țara salariilor de mizerie

Un cochet cartier de vile a apărut în ultimii ani în zona intersecției străzilor Barbu Văcărescu și Gheorghe Țițeica, unde un teren din domeniul public al statului dat Curții de Conturi pentru...

26 Iul 2016  •  22:49

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

sati