Antena 3 CNN Economic Companii Surse: Noul manager al TAROM este un austriac. Heinrich Vystoupi va avea un salariu de 40.000 euro

Surse: Noul manager al TAROM este un austriac. Heinrich Vystoupi va avea un salariu de 40.000 euro

Surse: Noul manager al TAROM este un austriac. Heinrich Vystoupi va avea un salariu de 40.000 euro
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    12 Oct 2012   •   09:17

Noul manager al companiei TAROM este, potrivit unor surse, austriacul Heinrich Vystoupi. Acesta a mai lucrat la KLM şi Austrian Airlines şi va deveni primul manager privat al unei companii de stat.

Salariul managerului austriac va fi 40.000 euro lunar.

Heinrich Vystoupi a spus că a fost convocat de noul Consiliu de Administraţie (CA) al companiei, însă nu a confirmat informaţia. Sunt şase membri în CA care urmează să îl aleagă în cursul acestei zile pe noul manager al TAROM.

Noul şef va trebui să coordoneze consiliul de administraţie al companiei şi să găsească soluţii pentru a aduce firma pe proft sau cel puţin pentru a reduce pierderile.

Austriacul are o misiune destul de grea, având în vedere că TAROM este o companie cu pierderi mari. Spre exemplu, numai anul trecut, TAROM a avut pierderi de 200 milioane lei şi are mult de recuperat faţă de celelalte companii aeriene de linie.

Heinrich Vystoupi a fost ales la managementul companiei aeriene dintre cei patru candidaţi, printre care un italian şi un olandez.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, spunea la sfârşitul lunii trecute că vrea ca până la sfârşitul anului să privatizeze 20% din compania TAROM şi aştepta din partea noilor manageri o strategie pentru vânzarea acţiunilor.















×
Subiecte în articol: Tarom salariu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close