Antena 3 CNN Economic Income: Cum văd investitorii situaţia premierului

Income: Cum văd investitorii situaţia premierului

Income: Cum văd investitorii situaţia premierului
Sursa foto: Foto: VideoNews
19 Sep 2015   •   13:41

Situaţia premierului Victor Ponta, primul premier din istoria României trimis în judecată, a fost dezbătută pe larg în presa internă dar şi în cea externă. Reacţii au apărut din toate colţurile lumii şi situaţia nu poate să nu aibă impact asupra mediului de afaceri din România.

Situaţia a fost dezbătută de Adrian Măniuţiu, în emisiunea Income, alături de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrii a României, Mihai Daraban.

 
Daraban a explicat că semnalele transmise sunt puternice, dar noi avem tendinţa să privim lucrurile mult mai grav.
 
"Presa internaţională relatează un fapt. Problema este că la noi acest fapt este exacerbat, este pus într-o lumină galbenă, de breaking news şi iese ce iese. Crează această incertitudine asupra climatului general din România. Până la urmă, nu eşti lovit doar economic, dar şi ca imagine, social, politic."
 
Daraban a explicat că mediul de afaceri din România a primit toate semnalele necesare pentru a înţelege că România este în continuare o ţară în care se pot face investiţii serioase, fără riscuri mari. 
 
"Ceea ce e la noi pe piaţa internă este o exacerbare, care trebuie estompată, convingându-i pe partenerii noştri că lucrurile merg înainte, sunt pe făgaşul normal. Fiţi sigură că există o credibilitate. Noi avem foarte multe firme cu capital străin care funcţionează în România, chiar a multor ţări din G20. Şefii misiunilor diplomatice străine din Bucureşti au transmis mesajele de stabilitate, din punct de vedere economic."
 

×
Subiecte în articol: premier Victor Ponta
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close