Antena 3 CNN Economic Ministrul de Finanţe, întrebat dacă sunt bani de salarii mărite: Nu vă faceţi griji

Ministrul de Finanţe, întrebat dacă sunt bani de salarii mărite: Nu vă faceţi griji

Ministrul de Finanţe, întrebat dacă sunt bani de salarii mărite: Nu vă faceţi griji
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Mar 2018   •   19:25

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că sunt sustenabile măririle salariale recente.

„Tot ce este promisiune în planul de guvernare, tot ce vedeţi acolo ca măsură, tot ce vedeţi că a trecut prin Guvern sau Parlament ca obligaţie legală este asumat (...). Cred că e o decizie care merită toată lauda, pentru că cineva şi-a asumat-o. Nu e uşor, să ştiţi. Dar aţi văzut reacţiile medicilor: domnule, nu ne vine să credem, hai să vedem că se întâmplă şi e super ok”, a afirmat Teodorovici, întrebat dacă sunt bani la buget pentru plata salariilor mărite pentru medici şi profesori.

Ministrul Finanţelor a spus că problema e în altă parte, referindu-se la necesitatea reducerii cheltuielilor nejustificate.

„Nu vă faceţi griji legate de sustenabilitate. Nu e problema aici. Problema e în a încerca să reducem din cheltuielile nejustificate, şi am mai spus-o public, sunt zone în economie unde banii publici trebuie să fie reaşezaţi ca direcţie de a fi cheltuiţi, dar nu înseamnă că dai oameni afară”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close