Antena 3 CNN Economic Biz News Clinton cere Americii latine să taxeze mai mult bogaţii

Clinton cere Americii latine să taxeze mai mult bogaţii

Clinton cere Americii latine să taxeze mai mult bogaţii
Sursa foto: hillary clinton
09 Iun 2010   •   18:22

Secretarul american de stat, Hillary Rodham Clinton, a cerut statelor din America latină să impună taxe mai mari pe bogăţie, declarând că viitoarea creştere economică a regiunii şi competivitatea depind de aceasta.
Clinton a ţinut un discurs în capitala Ecuadorului , unde arăta că evaziunea fiscală printre cei mai bogaţi din emisfera vestică este inacceptabil de mare şi afectează eforturile de a construi mult necesara infrastructură, precum drumuri, poduri sau centrale.
Ea arăta de asemenea că împiedică statele din cele două Americi să reducă sărăcia şi să îmbunătăţească sistemul de sănătate.
"În pofida unor progrese, sistemele de buget şi taxe sunt ineficiente în mare parte a emisferei," arăta aceasta, subliniind că în multe state povara cade prea mult pe clasele de jos.
"Totuşi, în multe locuri, este un fapt că bogaţii nu plătesc cota lor de drept. Nivelurile de evaziune sunt inacceptabil de mari- până la 50 procente în unele economii când vine vorba de taxa pe venit."
Ea consideră că drept urmare, majoritatea guvernelor nu îşi poate permite a oferi servicii de bază.
"Acesta nu este un război de clasă sau retorică noi-contra-lor. Este o chestiune de a recunoaşte că nu este un joc şi o abordare în care câştigătorul ia totul din viitorul economic este depăşită şi limitată," arăta Clinton.
Clinton se află în turneu în America latină şi Caraibe, cu escale în Ecuador, Peru, Columbia, Barbado .
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close