Antena 3 CNN Economic Reduceri pentru turiştii care vin în Bucureşti de Crăciun

Reduceri pentru turiştii care vin în Bucureşti de Crăciun

Reduceri pentru turiştii care vin în Bucureşti de Crăciun
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    21 Noi 2014   •   08:59

De Crăciun, Bucureştiul vrea să intre în competiţie cu Praga, Viena şi Parisul. Patronii din turism vor să demonstreze că şi capitala României poate fi o atracţie de sărbători, aşa că reduc preţurile la jumătate. 

 
Ei mizează şi pe un tur al cluburilor din centrul vechi al oraşului, acolo unde e cea mai mare distracţie şi turiştii îşi petrec mult timp şi, evident, cheltuiesc sume frumoase. 
 
Mai trişti sunt cei care gestionează hotelurile din Capitală. Chiar şi în perioada sărbătorilor de iarnă, sute de camere rămân goale, iar în lunile lipsite de evenimente situaţia e chiar mai rea.
 
În Bucureşti, au venit anul trecut peste 1,3 milioane de turişti, din care 600.000 au fost străini. Puţini, comparativ cu milioanele de oameni care aleg marile capitale europene numai la sfârşit de an. 
 
Aşa că, patronii din turism de la noi încearcă o nouă abordare: reduc tarifele la jumătate şi pregătesc tururi ale oraşului sau un club safari. 
 
Anul acesta, de Sărbători, patronii din turism speră că mulţi dintre românii din provincie vor alege Bucureştiul. Dar, ţinta lor principală rămân străinii, care aduc cele mai importante încasări. 
 
Dacă proiectul pilot va fi gata la timp pentru aceste sărbători, hotelierii speră să atragă 5.000 de turişti în Capitală de Crăciun şi de Anul Nou. Numărul ar trebui să se dubleze anul viitor. 
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close