Antena 3 CNN EURO2016 România a fost învinsă de Albania şi îşi încheie drumul la Campionatul European

România a fost învinsă de Albania şi îşi încheie drumul la Campionatul European

România a fost învinsă de Albania şi îşi încheie drumul la Campionatul European
Sursa foto: Foto: Facebook/Echipa Naţională
20 Iun 2016   •   00:02

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de formaţia Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 şi părăseşte competiţia.

România a făcut cel mai slab meci al său la EURO 2016 şi a pierdut după 68 de ani în faţa Albaniei, prin golul marcat de Armando Sadiku (43).

Meciul cu numărul 100 pentru Iordănescu pe banca tehnică a naţionalei României a fost unul cu ghinion, având în vedere contraperformanţa înregistrată. Dezamăgit de rezultat, Anghel Iordănescu s-a ridicat de pe banca tehnică și a plecat spre vestiare înainte de finalul meciului. S-a răzgândit în tunel și s-a întors. 

România a avut o posesie mai bună din startul meciului, pe care albanezii l-au abordat cu multă agresivitate. Stanciu a trimis peste poartă din marginea careului (3), apoi şutul lui Hoban a fost reţinut în doi timpi de Berisha (6). O bună ocazie de gol a avut şi Bogdan Stancu (8), al cărui voleu de la 16 metri a fost respins de Berisha. Alibec şi-a încercat şi el şansa de la distanţă, cu un şut cu boltă, dar balonul a trecut peste bară (14).

Tricolorii au cedat ritmul uşor-uşor, iar Albania nu s-a lăsat invitată: Memushaj (35) a pătruns în careu şi a tras la colţul scurt, dar Tătăruşanu a acordat corner. La faza imediat următoare, Basha (36) a reluat mult pe lângă din careu.

După ce suporterii români de le Stade de Lyon i-au scandat numele lui Sânmărtean, având în vedere pana de inspiraţie a mijlocaşilor tricolori, Albania a deschis scorul (43), Armando Sadiku marcând un gol istoric, primul pentru echipa Albaniei la un turneu final: Memushaj a centrat de pe partea dreaptă, Chiricheş a fost depăşit de balon, Tătăruşanu a ieşit neinspirat, iar Sadiku a marcat cu capul la colţul lung.

România nu a reuşit să aibă prea multă claritate în acţiuni nici după pauză, în faţa incomodei echipe a Albaniei, şi în plus l-a pierdut şi Denis Alibec, accidentat.

Tricolorii au avut iniţiativa şi au căutat egalarea, dar tot albanezii au fost aproape de gol, prin Memushaj, al cărui şut din afara careului a fost reţinut cu emoţii de Tătăruşanu (63).

România a forţat, dar şutul lui Torje (69) a trecut pe lângă poartă, pentru ca apoi Andone (76) să ia la ţintă bara transversală.

Finalul a fost haotic, cu tricolorii nereuşind să se regăsească şi cu albanezii acţionând pe contre, tot mai aproape de un rezultat istoric.

În faţa unui stadion pe trei sferturi plin de albanezi, dar şi cu o inimos grup românesc, România a făcut un meci modest şi a încheiat pe locul 4 în Grupa A, după Franţa, Elveţia şi Albania. Dacă tricolorii vin acasă, albanezii păstrează şanse de calificare în optimile de finală, de pe locul al treilea.

Singura circumstanţă atenuantă a acestui eşec al României este faptul că tricolorii nu au putut conta în acest meci decisiv pe două piese de bază, Răzvan Raţ şi Mihai Pintilii, ambii accidentaţi.
 

ROMÂNIA - ALBANIA. 0-1 FINAL.  Este ora reconstrucţiei. Dar va veni ea? Sau ne vom scufunda din nou în anonimat, preferând să lăsăm vârfurile acasă, pe motiv că joacă în China sau la Pandurii, sau sub cine ştie ce pretexte? Un singur punct, ultimul loc în grupă. Trist turneu, în care România a dovedit că Albania, cu un italian pe bancă, a avut mai multe soluţii decât noi, reuşind să facă istorie.

ROMÂNIA - ALBANIA. 0-1 FINAL.  Decepţionant meciul băieţilor noştri. Probleme de aşezare, de comportament, de atitudine şi de selecţie - asta se vede clar. Concluziile vor fi trase mai târziu. La cald, rămâne gustul amar că nu am putut face nimic în faţa unei echipe mici. Am avut o echipă improvizată, prea puţin bazată pe jucătorii din campionatul intern. O echipă formată din jucători care au dovedit că sunt mulţumiţi cu statutul de rezerve în Europa. Au avut şansa vieţii lor şi au ratat-o lamentabil. Nimănui nu-i plac perdanţii. Dar nimeni nu-i va trage la răspundere.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 90+4. Fluier final.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 90+3. Hysaj este avertizat pentru trageri de timp.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 90+3 : Torje primește cartonașul galben.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1. Franţa şi Elveţia sunt la egalitate. Tot 0-0 în final. Dar cui îi mai pasă?! România pierde calificarea, iar Albania este pe cale să obţină primul succes din istorie la un turneu final. Din păcate, chiar împotriva unei echipe naţionale a Ronâniei haotice.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 90. Din păcate, nu se întâmplă nicio minune. Jucăm slab, fără pic de viziune. Parcă nu ne dorim victoria. Micuţa Albanie nu doar că ne ţine în şah, dar ne arată adevăratul nivel la care ne aflăm.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 87. Corner pentru albanezi.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 86. Mavraj trimite în plasa laterală.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 85.  Săpunaru și Memushaj primesc cartonașul galben în aceeași fază.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 83. România are o lovitură liberă. Albanezii trag de timp. Torje şutează în zid. Continuăm să atacăm cu Stanciu. Cana îl înlocuiește pe Basha.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 81. Stanciu șutează mult peste de la 20 de metri

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 77. Roshi îi ia locul lui Lenjani în echipa Albaniei.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 76. Andone trimite în bara transversală.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 72. Săpunaru întârzie pasa. Andone, surprins în ofsaid.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 71. Nu reuşim să ne găsim în faza de finalizare. Nici introducerea lui Sânmărtean nu a adus minunea dorită. La Lille, Franţa şi Elveţia sunt tot la egalitate, 0 – 0, dar nu mai contează.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 69. Torje trimite alături din marginea careului mare.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 68. Iese Adi Popa, intră Florin Andone.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 66. Lovitură liberă pentru România. Sânmărtean loveşte în zid.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 65. Lovitură liberă pentru albanezi. Este fault în atac.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 63. Tătărușanu reține mingea trimisă de Memushaj din afara careului.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 61. Lovitură de colţ pentru România.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 58. Marcatorul golului, Sadiku, este înlocuit cu Balaj

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 55. Alibec este accidentat la genunchi şi este înlocuit cu Torje.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 53. Alexandru Mățeț primește cartonașul galben pentru un fault în colțul terenului.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 51. Albanezii au lovitură liberă. A batut Abrashi.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 48. Alibec faultează în atac.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 47. Corner pentru albanezi. Mavraj reia cu capul peste din cornerul executat de Mameshaj

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min 46. Începe cea de-a doua repriză. În locul lui Prepeliţă a intrat Lucian Sânmărtean, asupra căruia apasă povara de a da claritate jocului României.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1. O primă repriză modestă făcută de cele două echipe. România a avut elan doar în debutul partidei. Din păcate, echipa este dezarticulată şi joacă haotic. Lipseşte un om de legătură, de construcţie. Cât despre Albania, s-a dovedit net inferioară, însă foarte pragmatică. Iar stilul de intimidare, cu multe faulturi, pare să fi funcţionat împotriva alor noştri. Dacă nu ne regăsim, riscăm să terminăm, jenant, chiar pe ultimul loc în grupă. A doua repriză trebuie să arate altfel, dacă într-adevăr vrem calificarea, iar cei care spuneau că trebuia mizat pe Sânmărtean ar putea să aibă câştig de cauză. Să vedem însă ce poate schimba mijlocaşul lui Al-Ittihad, bineînţeles, dacă Iordănescu îl va introduce pe teren.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min. 45+2. Pauză : România - Albania 0-1 (Sadiku 43).

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-1, min. 43. Gol pentru albanezi. Sadiku îl învinge pe Tătărușanu cu o lovitură de cap după o centrare venită din banda dreaptă.

 

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 39. Adi Popa obţine o lovitură de colţ pentru România. Alibec a încercat un şut la colţul scurt. Fără succes însă.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. La Lille, Franţa domină, dar tabela rămâne albă. Oricum, rezultatul de acolo ne interesează doar dacă ai noştri obţin victoria. 

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 35: Încă o ocazie uriaşă pentru albanezi. Tătăruşanu este pe fază. Lovitură de colţ pentru Albania. Basha reia mult peste

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 33: Lenjani oprit de Prepeliţă. Se anunţa un atac periculos.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. După primele 30 de minute, Albania a impresionat doar prin faulturile rudimentare, dar şi ai noştri s-au cam stins, după şarjele excelente din primele 10 minute. Ne vine foarte greu să ne găsim pe teren.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 30. Abrashi îl faultează pe Prepeliţă.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 25. Alibec şutează în braţele lui Berisha.  

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 23: Ocazie uriaşă pentru albanezi prin Lenjani. A ratat din şase metri.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 20. Basha şutează nu tocmai fericit spre poarta noastră.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE.  În paralel, la Lille, tot în grupa A, Franţa întâlneşte Elveţia. Un egal le-ar asigura ambelor echipe calificarea de pe primele două poziţii. Dar nu pare o înţelegere. Deja Pogba l-a pus la grea încercare pe portarul Sommer, care a respins de sub transversală. Acelaşi Pogba nimereşte transversala, cu un şut excelent, în min 18.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 15. Primul atac albanez. Hoban este pe fază.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 14: Alibec trimite spre poartă. Este al treilea şut spre poartă al tricolorilor.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 8: Stancu trimite bine din voleu, de la 17 metri, Berisha respinge. Alibec faultează.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min. 7 : Basha primește cartonașul galben după o intrare periculoasă la mijlocul terenului asupra lui Hoban.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min 4: Un nou atac al României prin Hoban. Berisha apără în doi timpi.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min 2. Stanciu, un prim şut spre poartă, de la 25 de metri, dar balonul trece peste.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE0-0, min 1. FLUIER DE START în partida România - Albania. Arbitrul ceh Pavel Kralovec a fluierat debutul partidei.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. UPDATE 21:53: România joacă în această seară meciul decisiv pentru calificarea în optimile de finală la Euro 2016 şi este condamnată să câştige contra Albaniei, dacă vrea să meargă mai departe. Pe stadionul din Lyon, cel al cărui gazon a fost udat şi de ploaie, dar, după stilul francez, şi de organizatori, va avea loc această partidă de totul sau nimic, în care echipa noastră porneşte ca favorită, cel puţin pe hârtie.
Cu Răzvan Raţ, Steliano Filip şi Mihai Pintilii accidentaţi, selecţionerul Anghel Iordănescu a optat pentru următorul 11 de start:
Tātāruşanu - Sāpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Măţel - Hoban, Prepeliţā - Popa, Stanciu, Stancu – Alibec
Apare, aşadar, ca titular, jucătorul lui Dinamo Zagreb, Alexandru Măţel, ca fundaş stânga, deşi nu este locul său obişnuit. Dar el a mai jucat pe acest post în Croaţia, la echipa sa de club.
Trebuie spus că şi Bogdan Stancu a dat emoţii staff-ului tehnic, el accidentându-se la ultimul antrenament. Din fericire, jucătorul care a marcat ambele goluri ale României la acest turneu final, transformând două penalty-uri, va evolua din primul minut.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. La rândul lor, albanezii au dat primul semn că nu vor face figuraţie şi au început războiul psihologic. Au ajuns târziu la stadion, cu doar 70 de minute înainte de fluierul de start şi au întârziat cât se putea comunicarea primului 11. Elevii antrenorului italian Gianni De Biasi vor juca pe sistemul 4-3-3. Iată echipa Albaniei:
Berisha - Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli - Abrashi, Basha, Memushaj - Lila, Sadiku, Lenjani

Cu mai mulţi suporteri în tribună, Albania speră la primul gol înscris la primul ei turneu final din istorie şi la trei puncte care i-ar putea aduce o eventuală, dar puţin probabilă calificare de pe locul al treilea. Însă România nu a mai pierdut în faţa albanezilor din 1948.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. UPDATE 21:27: Tricolorii se află la încălzire înaintea duelului cu Albania.

 

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. UPDATE 21:23: Echipa Albaniei:

Albania: 1. Etrit Berisha - 4. Elseid Hysaj, 18. Arlind Ajeti, 15. Mergim Mavraj, 7. Ansi Agolli (căpitan) - 2. Andi Lila, 22. Amir Abrashi, 8. Migjen Basha, 9. Ledian Memushaj, 3. Ermir Lenjani - 10. Armando Sadiku. Selecţioner: Gianni De Biasi.
Rezerve: 12. Orges Shehi, 23. Alban Hoxha - 5. Lorik Cana, 17. Naser Aliji, 6. Frederik Veseli, 20. Ergys Kace, 21. Odise Roshi, 11. Shkelzen Gashi, 16. Sokol Cikalleshi, 19. Bekim Balaj, 14. Taulant Xhaka.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. UPDATE 21:00: Echipa României:

12. Tătărușanu - 22. Săpunaru, 6. Chiricheș (C), 21. Grigore, 2. Mățel - 5. Hoban, 18. Prepeliță - 20. Popa, 10. Stanciu, 19. Stancu - 9. Alibec

Rezerve: 1. Pantilimon, 23. Lung - 3. Raț, 4. Moți, 7. Chipciu, 8. Pintilii, 11. Torje, 13. Keșeu, 14. Andone, 15. Găman, 16. Filip, 17. Sănmărtean

Alexandru Măţel, debutant la EURO 2016, va juca fundaş stânga, un post neobişnuit pentru el, Prepeliţă şi Hoban vor fi mijlocaşii la închidere, Adrian Popa va evolua în banda dreaptă în locul lui Gabriel Torje, ceilalţi mijlocaşi cu sarcini ofensive fiind Nicolae Stanciu şi Bogdan Stanciu, în timp ce Denis Alibec a fost titularizat în atac, după ce în meciurile anterioare au fost titularizaţi Andone şi Keşeru.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. Arbitru: Pavel Kralovec (Cehia); arbitri asistenţi: Roman Slysko (Slovacia), Tomas Mokrusch (Cehia); arbitri asistenţi adiţionali: Petr Ardeleanu şi Michal Patak (ambii din Cehia); arbitru de rezervă: Tasos Sidiropoulos (Grecia)
Delegat UEFA: Martin Sturkenboom (Olanda), observator UEFA pentru arbitri: Herbert Fandel (Germania).

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. UPDATE 20:00: Spectatorii au început să intre pe stadion de la 19.30. Tricolorii sunt aşteptaţi să intre la vestiar.

 

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. În această seară, ”Deșteaptă-te, române!” va răsuna pentru a 100-a oară în cariera de selecționer a lui Anghel Iordănescu. 

Tricolorii au ieşit la o plimbare înaintea meciului de diseară, ora 22:00, cu Albania.

 

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. Șapte tricolori sunt în pericol de suspendare dacă vor primi un cartonaș galben în această seară: Raț, Chiricheș, Popa, Chipciu, Keșeru, Prepeliță, Grigore.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. Selecţionerul echipei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, sâmbătă seara, într-o conferinţă susţinută la Stade de Lyon, că meciul cu Albania, de duminică, de la EURO 2016, reprezintă şansa unei generaţii a fotbalului românesc.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. ''E şansa unei generaţii să reuşească o performanţă şi fotbalul românesc are nevoie de ea. De opt ani nu am mai participat la un turneu final şi şansa lor e să obţină o performanţă care să bucure iubitorii fotbalului din România. Trebuie să dăm dovadă de risipă de energie, de determinare, de abnegaţie'', a declarat Iordănescu, aflat cu gândul la victorie şi la calificarea în optimile de finală.

 



ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. Selecţionerul s-a arătat îngrijorat de programul aglomerat al tricolorilor în preziua meciului cu Albania: ''Am avut o zi plină, cu program extrem de solicitant, cu deplasare la gara din Paris, de unde am luat trenul şi am venit la Lyon. Am avut surpriza de a afla că programul a fost schimbat, şi antrenamentul şi conferinţa, dar şi locaţiile acestora. Ne pune în dificultate şi prin prisma faptului că terminăm antrenamentul, apoi avem de făcut duş şi refacere, iar masa o vom lua destul de târziu'', a explicat antrenorul.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. Un alt motiv de îngrijorare al lui Iordănescu este situaţia medicală a trei jucători, Răzvan Raţ, Steliano Filip şi Mihai Pintilii: ''Cei trei jucători au o situaţie mai delicată, a fost greu de dat un verdict după meciul cu Elveţia, au avut un program special, separat de restul lotului, sub coordonarea medicului echipei naţionale. Nici la antrenament nu vor avea un program comun. Vom mai aştepta o noapte, iar mâine vom lua o decizie''.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. Iordănescu nu s-a arătat interesat de faptul că meciul cu Albania va fi pentru el cu numărul 100 pe banca tehnică a naţionalei României: ''Nu mă interesează numărul selecţiilor. Mult mai important este jocul echipei şi scopul pe care îl are naţionala''.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. ''Nu luăm în calcul o posibilă calificare de pe locul al treilea cu două puncte. Avem alte planuri şi un obiectiv clar'', a subliniat selecţionerul, care a precizat: ''Ţinem foarte mult să facem o partidă bună, avem nevoie de 90 de minute de joc bun, de posesie, de concentrare, să ne autodepăşim''.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. ''Avem un meci cu o echipă bună, care s-a luptat de la egal la egal cu Franţa timp de 89 de minute, ca şi noi. Băieţii lui De Biasi vor face totul pentru o victorie de palmares'', a mai spus Iordănescu, adăugând: ''Am apreciat echipa Franţei şi apreciem şi echipa Albaniei''.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. Iordănescu regretă că România nu are decât un punct după primele sale două meciuri: ''Cred că am avut şansa în primul meci, în care am jucat de la egal la egal cu Franţa, am avut momente bune, situaţii de a marca. Dacă marcam puteam obţine chiar mai mult, însă am pierdut cu un gol de excepţie al lui Payet, un gol de generic. Am avut foarte multe momente bune cu Elveţia, am marcat un gol din penalty, am avut şansa de a închide meciul, la bara lui Săpunaru şi la ocazia lui Chipciu, dar după golul egalării am avut foarte multe momente în care am suferit''.

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE. ''Mă gândesc la primul 'unsprezece' şi la situaţia celor trei jucători (incerţi)'', a reafirmat Iordănescu, tehnicianul concluzionând: ''Ne dorim să jucăm 90-95 de minute, cât e nevoie, să facem faţă jocului şi să ne îndeplinim obiectivul''.

Albania a fost învinsă în primele două partide de la EURO 2016 (0-1 cu Elveţia, 0-2 cu Franţa), în timp ce România a cedat în faţa Franţei (1-2) şi a remizat cu Elveţia (1-1).
 

ROMÂNIA - ALBANIA LIVE TEXT pe ANTENA3.ro

 

Naţionala de fotbal a României nu a mai pierdut din de 68 de ani, din 1948, în faţa Albaniei, ultima sa adversară din Grupa A la EURO 2016, iar de atunci între cele două echipe s-au disputat 13 partide.

Dintre cele 16 partide jucate între România şi Albania, tricolorii au câştigat 11, au terminat trei la egalitate şi au pierdut de două ori, având un golaveraj de 41-9.

Prima confruntare dintre cele două echipe, în 1946, s-a încheiat cu victoria albanezilor, cu 1-0, ei câştigând şi la Bucureşti, doi ani mai târziu, ambele jocuri în Cupa Balcanică.

Ultimul meci cu Albania a avut loc pe 31 mai 2014, când tricolorii s-au impus cu 1-0 la Yverdon (Elveţia), prin golul marcat de Răzvan Raţ (82). Totuşi, ultimele două jocuri oficiale dintre cele două formaţii s-au încheiat nedecis, cu acelaşi scor, 1-1, în preliminariile EURO 2012.

Faţă de ultimul meci direct în loturile actuale ale celor două echipe se regăsesc Tătăruşanu, Dragoş Grigore, Chiricheş, Raţ, Pintilii, Chipciu, respectiv Berisha, Lila, Lorik Cana, Agolli, Abrashi, Ergys Kace, Lenjani, Gashi, Cikalleshi.

La EURO 2016, România şi Albania se vor înfrunta duminică 19 iunie, pe Stade de Lyon (22,00, ora României).

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close