Antena 3 CNN Externe Alegeri legislative în Turcia. Rezultatele oficiale dau peste cap planurile preşedintelui Erdogan

Alegeri legislative în Turcia. Rezultatele oficiale dau peste cap planurile preşedintelui Erdogan

Alegeri legislative în Turcia. Rezultatele oficiale dau peste cap planurile preşedintelui Erdogan
08 Iun 2015   •   11:24

Formaţiunea kurdă din Turcia, Partidul Democratic al Poporului (HDP), a înregistrat un scor foarte bun la alegerile legislative desfășurate pe 7 iunie.

Rezultate definitive arată că HDP a obținut 13% din sufragii, cu trei puncte peste pragul de 10% necesar pentru a fi reprezentat în parlamentul turc. Asta înseamnă că formaţiunea politică va avea 79 de membri în forul legislativ al țării, informează Agerpres.

Președintele Recep Tayyip Erdogan, care domină scena politică turcă de peste 10 ani, a făcut campanie pentru ca partidul său să obțină cel puțin 330 de mandate din cele 550 ale parlamentului turc, pentru a aduce modificări Constituției și pentru a-și întări puterile.

Conform rezultatelor scrutinului de duminică din Turcia, Partidul Justiției și Dezvoltării a câștigat alegerile legislative, dar a pierdut majoritatea absolută în Parlament, obținând doar 40,7% din voturi, ceea ce înseamnă că va dispune de numai 258 de locuri în parlament, o situație în care formațiunea președintelui Erdogan este constrânsă pentru prima dată să formeze un guvern de coaliție.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close