Antena 3 CNN Externe Autoritățile germane și austriece, în stare de alertă ridicată. Mai mulți potențiali atacatori „se află în drum spre Europa”

Autoritățile germane și austriece, în stare de alertă ridicată. Mai mulți potențiali atacatori „se află în drum spre Europa”

Autoritățile germane și austriece, în stare de alertă ridicată. Mai mulți potențiali atacatori „se află în drum spre Europa”
de S.T.    |    27 Dec 2015   •   20:12
Autoritățile din Germania și Austria se află în stare de alertă, după ce sâmbătă poliția austriacă a anunțat că a primit din partea unui serviciu secret străini „prieten” un avertisment cu privire la riscul unor atentate teroriste ce s-ar putea produce în mai multe capitale europene între Crăciun și Anul Nou, transmite DPA.

Totuși, poliția a insistat că amenințările nu sunt suficient de concrete pentru a justifica anularea unor evenimente cu ocazia apropierii Anului Nou.

Avertismentul este legat de posibile atacuri teroriste contra unor orașe europene mari săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al poliției austriece, Patrick Maierhofer, a declarat pentru agenția de presă APA că nu există „o amenințare concretă”, dar a adăugat că un serviciu secret străin „prieten” a informat poliția austriacă despre faptul că mai mulți potențiali atacatori „se află în drum spre Europa”.

Informația primită de Austria din partea respectivului serviciu secret cuprinde și nume cu posibili teroriști, dar verificările preliminare nu au condus la confirmarea unor acțiuni iminente, se arată într-un comunicat emis de poliția austriacă.

Și autoritățile germane au anunțat intensificarea măsurilor de securitate, pe străzi fiind sporit numărul patrulelor. De asemenea, folosirea camerelor video de securitate în locuri publice va fi extinsă.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close