Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Ion Jinga, despre România văzută prin ochii britanicilor, în scandalul cărnii de cal

Ambasadorul Ion Jinga, despre România văzută prin ochii britanicilor, în scandalul cărnii de cal

Ambasadorul Ion Jinga, despre România văzută prin ochii britanicilor, în scandalul cărnii de cal
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Feb 2013   •   23:46

Ambasadorul român la Londra, Ion Jinga, a comentat în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, situaţia în care se află România în scandalul cărnii de cal, aşa cum este văzută ea din interiorul Marii Britanii.

Jinga subliniază la Antena 3 că acest scandal a venit pe fondul unor probleme mai vechi din Marea Britanie, legate de stagnarea economică şi ridicarea restricţiilor pentru imigranţii români şi bulgari.

Ambasadorul remarcă însă că subiectul "a stârnit emoţie în Marea Britanie" pentru că, acolo, există o foarte mare simpatie pentru cai. Cu toate acestea, "în Marea Britanie, se sacrifică anual circa 8.000 de cai în abatoare", a continuat Ion Jinga.

"Şi nu mai departe de aseară, poliţiştii britanici a făcut percheziţii şi au închis două abatoare pentru că vindeau carne de cal sub etichetă de carne de vită", a adăugat ambasadorul român la Londra.

"La nivelul autorităţilor britanice, reacţia a fost una corectă. Ministrul pentru Protecţia Mediului nu a acuzat niciodată România. Au spus doar că sunt suspiciuni şi că se analizează", a mai declarat ambasadorul.



VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3

Citeşte şi:


Jinga, despre condiţiile tehnice în care a avut loc interviul pentru CNN: Nu poţi să vorbeşti până nu se termină şi ecourile şi propria ta voce


×
Subiecte în articol: scandal carne Mihai Gâdea Sinteza Zilei
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close