Antena 3 CNN Externe America şi Barack Obama au transmis felicitări R. Moldova de Ziua Independenţei: "Viitorul va fi mai prosper"

America şi Barack Obama au transmis felicitări R. Moldova de Ziua Independenţei: "Viitorul va fi mai prosper"

America şi Barack Obama au transmis felicitări R. Moldova de Ziua Independenţei: "Viitorul va fi mai prosper"
de O.P.    |    27 Aug 2014   •   09:58

Secretarul de Stat american John Kerry a transmis un mesaj de felicitare poporului Republicii Moldova din partea preşedintelui american Barack Obama şi poporului Statelor Unite, cu ocazia aniversării a 23 de ani de la declararea independenţei pe 27 august, potrivit unui comunicat.

"Aplaud poporul moldovean pentru angajamentul faţă de integrarea europeană. Numeroase oportunităţi se deschid mulţumită liberalizării vizelor şi ratificării recente a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE)", afirmă secretarul de Stat american în acest mesaj, în care promite că "Statele Unite vor continua să vă ajute să beneficiaţi deplin de aceste oportunităţi".

"Statele Unite rămân în continuare angajate faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a (Republicii) Moldova", subliniază Kerry, în contextul crzei ucrainene, adăugând că "vom continua să jucăm un rol activ în negocierile privind soluţionarea conflictului din (regiunea moldoveană separatistă prorusă) Transnistria" şi promiţând că Washingtonul va ajuta această fostă republică sovietică "să-şi clădească un viitor mai sigur şi mai prosper".

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close