Antena 3 CNN Externe Armata libiană a recunoscut atacul asupra petrolierului pe care se aflau doi marinari români

Armata libiană a recunoscut atacul asupra petrolierului pe care se aflau doi marinari români

Armata libiană a recunoscut atacul asupra petrolierului pe care se aflau doi marinari români
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    05 Ian 2015   •   21:08

Armata din Libia a recunoscut oficial că a atacat petrolierul cu două avioane de vânătoare, după ce ar fi cerut echipajului să se oprească. Libienii spun că vasul intrase într-o zonă militară şi atunci au început bombardamentul.

Un  român a murit în urma atacului. Este vorba de un marinar de doar 24 de ani, aflat la primul său voiaj. Tânărul era însoţit de tatăl său care a reuşit să se salveze.

Petrolierul aştepta în portul Derda din Libia, controlat de islamişti, în momentul în care a fost bombardat de două avioane de vânătoare ale armatei libiene. În urma atacului, doi membri ai echipajului navei au decedat, dintre care un român.

Alături de tânărul marinar român se afla şi tatăl său, angajat instalator pe navă.  A scăpat cu viaţă, însă îşi aduce acasă copilul ucis. În atac au fost răniţi alţi doi marinari, filipinezi. Erau, în total, 26 de oameni la bord.

Nava Araevo transporta aproape 13.000 de tone de petrol şi era operată de un armator din Grecia. Armata libiană ar fi crezut că nava transporta petrol către tabăra adversă, adică guvernul islamic din această ţară.


×
Subiecte în articol: Libia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close