Antena 3 CNN Externe Atac terorist eșuat la Paris

Atac terorist eșuat la Paris

Atac terorist eșuat la Paris
Sursa foto: foto: Pixabay.com
06 Aug 2017   •   14:49

Parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru apologie a terorismului şi tentativă de omor după arestarea, sâmbătă, cu puţin înainte de miezul nopţii, a unui bărbat înarmat cu un cuţit, în timp ce încerca să forţeze unul din controalele de securitate la Turnul Eiffel, transmite AFP, citând o sursă judiciară.

''Un bărbat a trecut de prima poartă de securitate, busculând un agent de poliţie cu o lovitură de umăr. El a scos apoi un cuţit, strigând ''Allah Akbar''', a declarat o sursă apropiată anchetei. 'Militari ai operaţiunii Sentinelle i-au ordonat atunci să lase cuţitul jos', ceea ce bărbatul a executat fără a opune rezistenţă, fiind imediat reţinut, a menţionat sursa.

Incidentul nu s-a soldat cu victime. Potrivit sursei, 'este vorba despre profilul cuiva care are antecedente psihiatrice şi care a ieşit dintr-un centru de psihiatrie la sfârşitul lui iulie', a indicat sursa.

Conform primelor elemente ale anchetei, bărbatul arestat este un francez născut în august 1998 în Mauritania.

După incident, 'forţele de poliţie prezente au procedat la o verificare completă a locului şi au cerut evacuarea sa către ora 00.30', cu un sfert de oră mai devreme decât în mod obişnuit, menţionează un comunicat difuzat de Societatea de exploatare a Turnului Eiffel (SETE).

Obiectivul a fost redeschis duminică dimineaţa pentru vizitatori 'în mod normal', la ora 09.00 (07,.0 GMT), a precizat SETE.

Turnul Eiffel, care în cursul serii arbora culorile clubului de fotbal PSG pentru 'a saluta sosirea' jucătorului brazilian Neymar, primeşte vizitatori în toate zilele anului şi îşi închide porţile la ora locală 00.45 (22.45 GMT).

Franţa a fost vizată din ianuarie 2015 de un val de atentate jihadiste, soldate cu 239 de morţi, cele mai recente fiind îndreptate mai ales împotriva forţelor de ordine.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close