Antena 3 CNN Externe "Avem o pistă credibilă". Cele mai recente informaţii despre operaţiunile de căutare a avionului dispărut

"Avem o pistă credibilă". Cele mai recente informaţii despre operaţiunile de căutare a avionului dispărut

"Avem o pistă credibilă". Cele mai recente informaţii despre operaţiunile de căutare a avionului dispărut
20 Mar 2014   •   07:13
UPDATE - O navă norvegiană, Sankt Petersburg, a ajuns joi în zona Oceanului Indian unde au fost depistate fragmente, despre care se crede că ar putea proveni de la avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines, a anunţat armatorul Höegh Autoliners, citat de AFP.
   
"Nava a ajuns la faţa locului pentru a participa la căutări", a declarat pentru Cecilie Moe, o purtătoare de cuvânt a companiei norvegiene.

UPDATE -
Autorităţile din Malaysia au apreciat drept "credibilă" pista privind descoperirea unor posibile fragmente ale Boiengului 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines detectate de satelit în sudul Oceanului Indian, relatează AFP. 

"Avem în acest moment o pistă credibilă", a declarat ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, într-o conferinţă de presă.

Verificări sunt desfăşurate în zona indicată, dar vor continua şi căutările în celelalte perimetre de căutare stabilite, a menţionat oficialul.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Două obiecte, ce ar putea proveni de la avionul companiei aeriene malaeziene, dispărut în urmă cu două săptămâni, au fost identificate în largul coastelor australiene, a anunţat Autoritatea pentru Siguranţa Maritimă din Australia într-o conferinţă de presă fulger. 

Obiectele au fost găsite cu ajutorul sateliţilor, în apropiere de zona survolată în ultimele zile de echipajele internaţionale, aflate în căutarea aparatului de zbor. Unul dintre obiecte are 24 de metri, iar celălalt este mai mic. Este cea mai bună pistă de până acum, au punctat australienii.

Aeronava americană Poseidon a ajuns deja la faţa locului indicat de imaginile de pe sateliţi, în timp ce alte trei aparate de zbor australiene şi nouă-zeelandeze sunt pe drum.

Avionul, un Boeing 777, cu 239 de oameni la bord a dispărut pe 8 martie în timp ce se afla în spaţiul aerian vietnamez. 26 de ţări au trimis unităţi pe urmele aparatului de zbor, însă nicio urmă de acesta până acum, în pofida numeroaselor zvonuri apărute în presă.



×
Subiecte în articol: avion disparut avion
Parteneri
Avertizare meteo ANM de furtuni severe în România
x close