Antena 3 CNN Externe Avocatul lui Assange promite o "mare surpriză" în cazul violurilor de care e acuzat fondatorul WikiLeaks

Avocatul lui Assange promite o "mare surpriză" în cazul violurilor de care e acuzat fondatorul WikiLeaks

Avocatul lui Assange promite o "mare surpriză" în cazul violurilor de care e acuzat fondatorul WikiLeaks
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Aug 2012   •   23:40

Un avocat al lui Julian Assange a promis joi o "mare surpriză" în cazul presupuselor violuri comise în Suedia pentru care este urmărit fondatorul WikiLeaks, informează AFP.
   
Fostul judecător spaniol Baltasar Garzon (foto), care a discutat timp de mai multe ore cu clientul său duminică, afirmă că apărarea a solicitat deplasarea la Londra a unui procuror suedez pentru a-l audia.
   
"Cred că va fi o opţiune foarte bună" pentru fostul hacker, a declarat judecătorul Garzon în cadrul unei conferinţe de presă la Brisbane, în estul Australiei.
   
Apărarea, a adăugat el, este în posesia unor elemente cruciale cu privire la aceste acuzaţii. Aceste elemente vor constitui "o mare surpriză" atunci când vor fi făcute publice, în opinia sa.
   
"Nu le putem divulga acum, dar am cerut ca Parchetul (suedez) să îi ia o depoziţie lui Assange", a precizat Garzon, citat de Sydney Morning Herald.
   
Fermi şi constanţi în poziţia lor, magistraţii suedezi refuză să se deplaseze la Londra, afirmând că Julian Assange ar trebui să vină să ofere versiunea sa asupra faptelor în Suedia.
  
Julian Assange este vizat de un mandat de arestare emis de Suedia, care îl acuză de viol şi agresiune sexuală împotriva a două cetăţene suedeze, în vârstă de treizeci de ani, în timpul unei călătorii în regiunea Stockholm, în august 2010.

Julian Assange s-a refugiat la în sediul Amabasadei Ecuadorului din Londra pentru a evita extrădarea la Stockholm.



×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close