Antena 3 CNN Externe Barack Obama pune la îndoială eficienţa unor noi sancţiuni unilaterale, impuse Rusiei

Barack Obama pune la îndoială eficienţa unor noi sancţiuni unilaterale, impuse Rusiei

Barack Obama pune la îndoială eficienţa unor noi sancţiuni unilaterale, impuse Rusiei
12 Dec 2014   •   14:48

Preşedintele SUA, Barack Obama, nu consideră prea chibzuită ideea unor noi sancţiuni impuse Rusiei, dacă acestea vor produce divergenţe între Statele Unite şi Europa.

"Noţiunea conform căreia putem continua cu seria sancţiunilor, în speranţa că Putin se va răzgândi în vreun fel, este o ipoteză greşită, un calcul eronat", spune Obama.

Liderul de la Casa Albă nu a sprijinit introducerea de sancţiuni adiţionale Rusiei fără ca acestea să nu fie discutate în prealabil cu aliaţii europeni.

Barack Obama a ţinut un discurs la întrunirea Consiliului de Export, la care au participat cei mai de seamă afacerişti americani.
Preşedintele SUA spune că o asemenea abordare poate genera o serie de neînţelegeri între administraţia de la Washington şi Uniunea Europeană.

Pentru SUA şi UE este importantă menţinerea unităţii de opinie în ceea ce priveşte sancţiunile dictate împotriva Rusiei.

"Dacă (n.r. ruşii) vor vedea că nu există nicio fisură în coaliţia noastră, cu timpul îşi vor da seama că puterea economiei lor este mai importantă decât beneficiile strategice", a precizat Obama.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close