Antena 3 CNN Externe Beirut: "Hezbollah ameninţă suveranitatea Libanului"

Beirut: "Hezbollah ameninţă suveranitatea Libanului"

Beirut: "Hezbollah ameninţă suveranitatea Libanului"
Sursa foto: Foto: Reuters
22 Noi 2013   •   13:47

Independenţa Libanului este ameninţată de "partide sau grupuri", care operează separat de voinţa statului, a declarat preşedintele libanez, Michel Sleiman, cu referire clară la Hezbollah, în ajunul aniversării a 70 de ani de la proclamarea independenţei Beirutului faţă de Franţa.

În discursul său, Sleiman a criticat dur operaţiunile Hezbollah fără a avea un aviz oficial şi implicarea mişcării în războiul civil din Siria.

"Independenţa statului nu poate fi stabilită dacă partide sau grupuri libaneze decid să funcţioneze independent de logica unui stat normal ori dacă se abat de la consensul naţional şi trec graniţa, unde se implică într-un conflict armat într-o ţară prietenă. Toate aceste lucruri periclitează unitatea naţională şi ameninţă viaţa civililor", a spus Sleiman într-un discurs televizat, preluat de ziarul Daily Star.

De partea cealaltă, reprezentanţii mişcării Hezbollah susţin că intervenţia din Siria este menită să protejeze populaţia şiită de atacurile rebelilor, care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad.
Liderul acestei grupări paramilitare, Hassan Nasrallah, a confirmat deja, la începutul acestei luni, că luptătorii Hezbollah vor rămâne în Siria până se va reuşi anihilarea conspiraţiei israeliene împotriva Damascului şi a celorlalte ţări aliate.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close