Antena 3 CNN Externe Berlinul, Moscova și Parisul cer încetarea luptelor în Ucraina, pe fondul intensificării violenţelor în ţara vecină

Berlinul, Moscova și Parisul cer încetarea luptelor în Ucraina, pe fondul intensificării violenţelor în ţara vecină

Berlinul, Moscova și Parisul cer încetarea luptelor în Ucraina, pe fondul intensificării violenţelor în ţara vecină
14 Apr 2015   •   09:09

Miniştri de externe din Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina au cerut încetarea focului în Ucraina şi oprirea luptelor. Aceştia şi-au exprimat îngrijorarea faţă de ce se întâmplă în ţara vecină şi au făcut apel la dialogul politici, scrie Agerpres

"Ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la luptele care au avut loc în acest weekend, în special cu implicarea armelor grele în apropiere de Şirokin şi aeroportul din Doneţk. Facem apel la toate părţile să înceteze luptele", au declarat cei patru miniştri din cadrul aşa-numitului format "Normandia", la Berlin.

Miniştrii au cerut "retragerea armamentului greu" şi de asemenea retragerea "mortierelor, armelor grele cu calibrul sub 100 mm, precum şi tuturor tipurilor de tancuri". Cei patru miniştri vor să înfiinţeze "patru grupuri de lucru cât mai curând posibil în cadrul grupului de contact trilateral", ce include Ucraina, Rusia şi OSCE. Acestea trebuie să se ocupe de "securitatea, procesul politic, chestiunile umanitare şi afacerile economice" în zona de conflict din Ucraina.

Steinmeier a declarat că discuţiia a fost "foarte lungă, foarte intensă şi în parte foarte conflictuală". "Nimic nu este uşor în criza ucraineană, nu este o noutate", a remarcat el, subliniind că nu există "nicio alternativă" la dialogul politic. Rezultatele întâlnirii de la Berlin vor fi dezbătute azi şi mâine în cadrul G7 la Lübeck (nordul Germaniei). Violenţele din Ucraina s-au intensificat în ultimele zile.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close