Antena 3 CNN Externe Casele unor lideri români din Serbia, atacate cu focuri de armă. Nu au fost înregistrate victime

Casele unor lideri români din Serbia, atacate cu focuri de armă. Nu au fost înregistrate victime

Casele unor lideri români din Serbia, atacate cu focuri de armă. Nu au fost înregistrate victime
Sursa foto: Foto: Antena3
de O.P.    |    21 Dec 2011   •   06:24

Locuinţele unor lideri ai comunităţii româneşti din nordul Serbiei au fost atacate cu focuri de armă. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Poliţia sârbă a deschis o anchetă care nu a dat rezultate încă.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei.

Primul atac a fost îndreptat împotriva casei lui Dragoslav Mariacic, care conduce filiala Partidului Democrat al Românilor din Serbia din localitatea Spicova, în Timoc. Unul din geamurile casei sale a fost străpuns de un glonţ. Mariacic este unul din cei mai activi militanţi pentru construcţia unei biserici româneşti la Spicova.

Câteva ore mai târziu, mai multe focuri de armă au fost trase asupra casei lui Viorel Besu, primarul satului Jankov Most şi preşedintele Alianţei Românilor din Voivodina. Şapte gloanţe au lovit peretele faţadei iar alte două au pătruns prin fereastră şi au ajuns în canapea, în timp ce primarul dormea pe podea, iar soţia sa se uita la televizor. Doar printr-o minune, cei doi nu au fost răniţi.

Poliţia din Zrenianin a deschis o anchetă, dar, până acum, nu a reuşit să stabilească dacă a fost vorba de un singur agresor sau de mai mulţi. Consiliul Naţional al Minorităţii Române din Serbia a condamnat ferm atacul şi a cerut autorităţilor competente să-i identifice şi să-i pedepsească pe făptaşi.

Primarul sârb al oraşului Zrenianin a condamnat, de asemenea, atentatul şi şi-a exprimat speranţa că autorii săi vor fi găsiţi şi pedepsiţi.




×
Subiecte în articol: atacuri violente
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close