Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă în Marea Britanie. Rezultatele referendumului arată clar VICTORIA

Ce se întâmplă în Marea Britanie. Rezultatele referendumului arată clar VICTORIA

Ce se întâmplă în Marea Britanie. Rezultatele referendumului arată clar VICTORIA
de O.P.    |    19 Sep 2014   •   09:15

UPDATE: Rezultatele referendum-ului pentru independenţa Scoţiei arată clar că Marea Britanie a ieşit din nou victorioasă. 55,42% au votat împotriva independenţei, alegând astfel rămânerea alături de Regatul Unit.


David Cameron: Este momentul ca Regatul nostru Unit să se reunească şi să meargă înainte

UPDATE: Potrivit primelor informaţii, 18 din cele 32 de colegii au votat ÎMPOTRIVA ieşirii Scoţiei din Regatul Unit.

UPDATE: Scoţienii din Glasgow au votat în favoarea independenţei.


---------------------------------
Scoţienii au ales să rămână în Regatul Unit. Cel puţin aşa indică primele rezultate oficiale, publicate în această noapte. În colegiile unde s-a terminat numărarea voturilor, prezenta la urne a depaşit 87 la sută şi 6 din 10 scoţieni au preferat ca ţara lor să nu se despartă de Londra.

Rezultatele finale vor fi anunţate în orele următoare, însă unele case de pariuri au început deja plăţile către cei care au ales respingerea independenţei.

Rezultatele oficiale la referendumul pentru independenţa Scoţiei au început să apară abia în această dimineaţă. Locuitorii din primele colegii electorale care au finalizat numărătoarea voturilor s-au pronunţat în majoritate pentru rămînerea Scoţiei în Regatul Unit. Cazaţi la un hotel din Glasgow, oficialii campaniei "Nu independenţei" au izbucnit în urale la aflarea primelor rezultate.

Şi cei care doreau independenţa Scoţiei au petrecut în puburi, unde au curs râuri de bere, iar cimpoaiele au înviorat atmosfera în puburi.

Primele rezultate oficiale au confirmat şi estimările făcute înainte de închiderea urnelor.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, rezultatele finale vor fi anunţate cu întârziere, faţă de programul stabilit.

Partizanii rămânerii Scoţiei în cadrul Regatului Unit au nevoie de o majoritate de 50 plus 1 din voturi. Dacă votul nu va fi favorabil independenţei, oficialii scoţieni au spus că nu vor organiza un alt referendum.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close