Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă cu bărbatul care ar fi dezlănţuit iadul în Orientul Mijlociu. Vezi FILMUL care a stârnit furia arabilor

Ce se întâmplă cu bărbatul care ar fi dezlănţuit iadul în Orientul Mijlociu. Vezi FILMUL care a stârnit furia arabilor

Ce se întâmplă cu bărbatul care ar fi dezlănţuit iadul în Orientul Mijlociu. Vezi FILMUL care a stârnit furia arabilor
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
14 Sep 2012   •   09:17
Posibilul autor al filmului controversat despre Islam care a provocat violenţe în Orientul Mijlociu şi Maghreb se află sub protecţia poliţiei la sud de Los Angeles, informează AFP.

Bărbatul este suspectat că a postat pe YouTube trailerul filmului amator ce îl ridiculizează pe profetul Mahomed şi că ar fi chiar autorul acestuia.

Nakoula Basseley Nakoula a solicitat protecţia poliţiei după ce a fost identificat de presă miercuri seară.

Filmul care stârnit furia arabilor

De atunci, casa lui, aflată la 40 de kilometri sud de Los Angeles, este sub supraveghere fiind înconjurată de jurnalişti.

"Am primit un apel şi am răspuns, noi asigurăm siguranţa publică", a declarat simplu Steve Whitmore, purtător de cuvânt al şerifului din districtul Los Angeles, întrebat despre protecţia lui Nakoula Basseley. "Nu a fost nicio revoltă, nicio crimă: dacă monitorizăm cartierul este din cauza voastră (a jurnaliştilor)".

Purtătorul de cuvânt nu a precizat cine a chemat poliţia în ajutor, nici despre ce fel de protecţie este vorba.

Anterior, un jurnalist AFP s-a dus la domiciliul lui Nakoula Basseley Nakoula, în faţa căruia erau staţionate mai multe vehicule ale forţelor de ordine.



Familia bărbatului a refuzat să facă declaraţii, însă AFP a putut constata că uşa de la intrarea casei este foarte asemănătoare cu cea care apare în mai multe scene din filmul controversat.

Surse neidentificate au declarat pentru postul de televiziune ABC că Nakoula Basseley, în vârstă de 55 de ani, se teme pentru viaţa sa.

Potrivit unor documente judiciare obţinute de AFP, bărbatul a fost condamnat la 21 de luni de închisoare în 2010 pentru escrocherii bancare.

Trailerul filmului vizibil pe Internet a declanşat violenţe multiple în Orientul Mijlociu şi în lumea arabă.




 

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close