Antena 3 CNN Externe Ce spun americanii despre o eventuală împărţire a Ucrainei

Ce spun americanii despre o eventuală împărţire a Ucrainei

Ce spun americanii despre o eventuală împărţire a Ucrainei
Sursa foto: Foto: www.infoplease.com
23 Feb 2014   •   19:08

Susan Rice, o consilieră apropiată preşedintelui Barack Obama, a declarat că o împărţire a Ucrainei sau "revenirea la violenţă" nu sunt în interesul Ucrainei, Rusiei, UE sau Statelor Unite.

"Nu există o contradicţie între o Ucraină care întreţine de mult timp legături istorice şi culturale cu Rusia şi o Ucraină modernă care vrea să se integreze mai mult în Europa. Una nu o împiedică pe cealaltă", a declarat consiliera pentru Securitate Naţională a preşedintelui american, potrivit AFP.

Rice a mai afirmat că o intervenţie militară rusă în Ucraina ar fi "greşeală gravă".
   
Şeful diplomaţiei americane, John Kerry, a declarat duminică, în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Serghei Lavrov, că "toate statele trebuie să respecte suveranitatea Ucrainei, integritatea sa teritorială şi libertatea de a alege", potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat american.

Kerry a subliniat că Statele Unite susţin decizia Parlamentului ucrainean privind alegerea unui preşedinte şi premier interimari.
   
Aceste acţiuni "constituie calea cea mai bună şi mai promiţătoare de a restabili rapid pacea şi stabilitatea în Ucraina, precum şi de a răspunde problemelor financiare care afectează ţara", a apreciat Kerry.

Citiţi şi:

Angela Merkel şi Vladimir Putin au discutat despre situaţia din Ucraina. "Integritatea teritorială trebuie să fie păstrată"

×
Subiecte în articol: Casa Alba Proteste Ucraina
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close