Antena 3 CNN Externe Cea mai sângeroasă zi în Gaza. 100 de oameni au murit în urma bombardamentelor israeliene

Cea mai sângeroasă zi în Gaza. 100 de oameni au murit în urma bombardamentelor israeliene

Cea mai sângeroasă zi în Gaza. 100 de oameni au murit în urma bombardamentelor israeliene
de O.P.    |    21 Iul 2014   •   06:44

Operaţiunea militară a Israelului în Fâşia Gaza a înregistrat, ieri, cea mai sângeroasă zi. Aproape 100 de palestinieni au murit în urma bombardamentelor şi 13 soldaţi israelieni au fost ucişi.

Mişcarea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a anunţat capturarea unui militar israelian, însă armata statului evreu nu a confirmat ştirea.

Vestea că un militar israelian a fost capturat de militanţii Hamas a provocat un val de bucurie pe străzile din Gaza.

Armata israeliană a anunţat, doar, că relatările despre capturarea soldatului sunt în curs de verificare. Ziua de ieri a fost, oricum, foarte sângeroasă pentru ambele tabere. Zeci de civili palestinieni şi-au pierdut viaţa într-un puternic bombardament asupra unui cartier din Gaza.

Autoritatea palestiniană a acuzat Israelul de crime de război şi a decretat trei zile de doliu naţional. Armata israeliană susţine că Hamas instalase, în cartier, lansatoare de rachete şi centre de comandă, iar localnicii fuseseră avertizaţi să plece din case. La rândul său, statul evreu a suferit cele mai grele pierderi din ultimele două săptămâni: 13 militari ucişi, într-o bătălie intensă cu forţele Hamas.

Premierul Benyamin Netanyahu susţine că operaţiunea din Gaza va continua atîta timp cît va fi nevoie. Ministrul apărării a precizat că, în două-trei zile, operaţiunea îşi va atinge în mare parte obiectivul: distrugerea tunelelor prin care teroriştii se infiltrau în Israel.


×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close