Antena 3 CNN Externe Cel mai luxos cartier din Seul, invadat de chinezoaice venite la cumpărături...de feţe

Cel mai luxos cartier din Seul, invadat de chinezoaice venite la cumpărături...de feţe

Cel mai luxos cartier din Seul, invadat de chinezoaice venite la cumpărături...de feţe
Sursa foto: Foto: independence.co.uk
29 Aug 2014   •   11:49

Luxosul cartier Gangnam, din sudul oraşului Seul, geme de chinezoaice cu chipul bandajat, care au venit în Coreea de Sud pentru a-şi cumpăra un nou chip.

Exporturile culturale coreene, care se referă în mod special la stilul muzical K-pop (abreviere de la Korean pop sau muzică pop coreeană - n.r.) şi la telenovele siropoase, au devenit un fenomen în întreaga Asie, iar China manifestă un interes special vizavi de ele, scrie The Independent.

Chinezoaicele preferă Coreea de Sud nu doar pentru obiectivele turistice sau pentru magazine, ci mai ales pentru schimbările de înfăţişare. Atât de radicale încât unele dintre ele au nevoie acte din partea doctorilor, care să ateste că sunt aceeaşi persoană.

Operaţiile chirurgicale de acest tip au devenit extrem de comune în Coreea de Sud, tot mai mulţi pacienţi plătind mici averi pentru a arăta precum starurile din muzică şi televiziune.

"Cu siguranţă, telenovelele coreene şi acest stil muzical, K-Pop, au legătură cu acest fenomen. Sunt foarte mulţi pacienţi chinezi care ne cer să îi facem să arate precum o anumită vedetă", a declarat Hong Sung-bum, chirurg plastic şi directorul Spitalului BK din cartierul Gangnam.



×
Subiecte în articol: operatii estetice China coreea de sud
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close